Supercar Challenge

DSC: Gebroeders Monster en Van der Zweerde de snelsten in kwalificatie

110422_kwalificatie11


Voor de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge is het nieuwe seizoen van start gegaan. Onder een stralende zon werd op de vrijdag van de Paasraces al de kwalificatie verreden, nadat de meeste coureurs op donderdag en vrijdagmorgen al de kans hadden aangegrepen om in de vrije trainingen weer in hun goede ritme te komen. Robin en Ferry Monster bleken in de Supersport II-divisie uiteindelijk de snelste. In de Sport-divisie ging de pole position naar Bert van der Zweerde en Richard van den Bos.

110422_bovenbalk1

Tekst en foto's: DSC

Reikhalzend werd er uitgekeken naar de kwalificatie van de Supersport II-divisie op Circuit Park Zandvoort. In de wintermaanden was er door de vele teams hard gesleuteld en her en der waren er ook nieuwe bolides aangeschaft. In de vrije trainingen werd er al hard gereden door verschillende coureurs, maar dan is het altijd de vraag of iedereen het achterste van zijn tong laat zien. Iedereen was dan ook nieuwsgierig wie zich het beste had voorbereid en wie zich aan de top zou gaan melden.

110422_kwalificatie21

Als vanouds waren de gebroeders Monster vooraan in het veld te vinden. Robin en Ferry hebben in de wintermaanden een nieuwe Seat Leon aangeschaft waarmee in potentie, ondanks minder vermogen, snellere tijden gereden zouden moeten kunnen worden. Ferry Monster noteerde met de nieuwe Seat al vroeg in de kwalificatie een tijd van 1:50.324, een tijd die naarmate de kwalificatie vorderde zeer snel bleek te zijn. Mark van der Aa kwam met een tijd van 1:50.775 nog wel dicht in de buurt van de Seat, maar slaagde er niet in om de gebroeders Monster van de eerste plaats te stoten. Fred Cavanagh plaatste zich met een tijd van 1:51.839 op de derde positie.
Voor niet iedereen verliep de kwalificatie voorspoedig. Zo verschenen Luco Hornsveld en Harold Wisselink niet aan de start in verband met technische problemen aan hun Seat en werden andere auto’s vroegtijdig van de baan gehaald in verband met geluidsproblemen. Hierdoor konden onder andere Jan van der Kooi en Pieter van Soelen geen snelle tijd noteren.

110422_kwalificatie31

In de Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge was Bert van der Zweerde weer eens heer en meester. De regerend kampioen kwalificeerde zich met een tijd van 1:52.990 ruim voor de concurrentie. Eric van den Munckhof, die met zijn Focus Sport een mooie tweede plaats behaalde, gaf maar liefst twee seconden toe op de snelste tijd van Van der Zweerde.

110422_kwalificatie41

John van der Voort kwalificeerde zich met zijn BMW 1-serie op de derde positie. Daarmee was Van der Voort Aart Bosman met zijn Lotus te snel af. De Clio’s van Spirit Racing eindigden op de posities vier en vijf. Voor Peter en Nico van Vliet ging het seizoen niet voortvarend van start. De motor van hun ETEC BMW ging al tijdens de vrije trainingen op donderdag kapot, waardoor zij zich niet konden kwalificeren. De auto is naar verwachting wel weer klaar voor de race van zaterdag. Zij starten die race dan ook achteraan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet