Diversen

Div: 8 en 9 juli groots autosportspektakel tijdens Zolder Super Prix

 EuroBoss

Races met Formule 1-auto’s, supersportwagens met een vermogen tot 700 pk en twee optredens van de ELF Benelux Racing League, de Nederlandse Koningsklasse. Dat is in het kort het programma van de Zolder Super Prix, op 8 en 9 juli op het circuit van Zolder vlak onder Eindhoven.
Autosportfans mogen spannende races, goedgevulde startvelden en het prachtige, ongedempte geluid van gillende Formule 1-motoren verwachten!


De klasse EuroBOSS is inmiddels een vaste gast tijdens de Zolder Super Prix. De EuroBOSS Series is een verzameling van Formule 1-auto’s met een bouwjaar tot 2002, Indycars en Formule 3000-bolides. Het startveld telt onder meer Formule 1-auto’s van merken als Ferrari, Benetton, Tyrrell, Simtek en Footwork. De Nederlander Klaas Zwart behoort bijna traditiegetrouw tot de grote kanshebbers. Zwart won de titel in 2003 en eindigde in de afgelopen vijf seizoenen bovendien drie keer op de tweede plaats in de eindrangschikking. Hij bestuurt ook dit jaar weer zijn Ascari Benetton Formule 1, aangedreven door een Judd V10 krachtbron. Frits van Eerd mengt zich dit seizoen voor de eerste keer in het tot de verbeelding sprekende veld. Hij komt in actie met een Tyrrell-Cosworth. Henk de Boer is de derde Nederlandse Formule 1-coureur. Hij won vorig jaar de titel in de klasse EuroBOSS Masters, die onder meer openstaat voor Formule 1-auto’s gebouwd vóór 1990. De Boer vertrouwt net als vorig jaar op zijn Coloni-Cosworth Formule 1-bolide uit 1988.

 vanderende

De klasse ELF BRL is in zeer korte tijd uitgegroeid tot de absolute Koningsklasse van Nederland. Spannende en spectaculaire races, een vol startveld van circa 40 auto’s en deelnemers van het kaliber Jacky van der Ende, Donald Molenaar, Donny Crevels en Sandor van Es hebben van de ELF BRL een publiekslieveling gemaakt. De klasse BRL Light staat in het teken van de strijd tussen routiniers als Marijn van Kalmthout en Peter Furth en jonge, voormalige karters als Dick Freebird en Henry Zumbrink.

 start

Een startveld van 40 of 50 auto’s? Bij de Dutch Supercar Challenge is dat heel normaal! De klasse voor GT’s en toerwagens is een enorm succes. Aan de start verschijnen krachtige, snelle sportauto’s zoals de Corvette Z06, Dodge Viper, Lotus Esprit, Marcos Mantis, Porsche 911 en…. een Audi TT en een Opel Astra uit de DTM! Spektakel gegarandeerd!

Datzelfde geldt voor de rhino’s GT Series. In de snelste klasse EGT1 rijden sportwagens met een vermogen rond de 700 pk, zoals de Porsche 911 biturbo van de Duitse klassementsaanvoerder Robert Wallenborn en de eveneens ‘geblazen’ Porsche 911 GT2 van de Libanees Chaouki Chikhani. Het Duitse Wieth Racing zet een heuse Ferrari 550 Maranello in, de voormalig DTM-ster Kurt Thiim bestuurt een V8STAR.

Alle klassen rijden twee races, zodat het raceprogramma acht races telt waarvan zeven op zondag. Het programma begint op zondag om 10:10 uur en duurt tot 17:10 uur. De toegangsprijs bedraagt slechts 15 euro voor het hele weekeinde, inclusief toegang tot het rennerskwartier waar u de auto’s van dichtbij kunt bekijken en fotograferen. Kinderen tot twaalf jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet