Formula Ford

Formule Ford: Geva Racing aan de start met jongste team ooit

van_uitert_geva_racing
Gert Valkenburg en zijn nieuwe talenten

Zestien jaar en een beetje. Dat is de gemiddelde leeftijd van de Van Uitert Geva Racing coureurs dit seizoen. Daarmee heeft het Oosterhoutse team het jongste rijderstrio ooit en bewijst het eens te meer dat het team van Gert Valkenburg de plek is voor jong talent om zich te ontwikkelen en voor de hoofdprijzen te gaan.

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus


Daarmee zijn de twee hoofddoelen van 2011 meteen genoemd: persoonlijke ontwikkeling en succes. De twee gaan hand in hand bij het team dat vorig seizoen met Rogier Jongejans haar 35e titel vierde en dat is volgens Gert ook een van de sleutels van het Geva-succes. “Het is de bedoeling dat een coureur bij dit team zichzelf ontwikkelt, vooral geholpen door rijderscoach Melroy Heemskerk, gedreven blijft maar het tegelijkertijd ook naar zijn zin heeft”, vertelt Gert. “We proberen een coureur met het juiste gevoel en instelling in de auto te krijgen. Dan is hij klaar om te winnen.”

jack2
Jack Swinkels gaat voor de titels

Technisch sterk
En ook op het technische vlak staat het Geva Racing team natuurlijk niet stil. “We hebben ook deze winter weer een aantal zaken aan de auto’s ontwikkeld om nationaal en internationaal succesvol te zijn”, legt Valkenburg uit. “Daarnaast beschikken we over monteurs die in veel gevallen al jaren bij Geva Racing zitten en cruciaal zijn voor het succes van het team. Het is opnieuw een team op trots zijn!”, glundert de teambaas die hoge verwachtingen heeft van zijn coureurs.

steijn2jpg
Steijn Schothorst maakte indruk in het voorseizoen

Geweldige partners
De derde grote factor in het succes van het team ligt bij de namen die al vele jaren worden geassocieerd met het team. “Geva Racing beschikt over een aantal partners die al heel lang het team ondersteunen. Die continuïteit is net zo belangrijk voor het team als goede rijders en een snelle auto.” Het is volgens Gert dan ook en het is ook niet voor niets dat onze sponsoren en partners zoals Van Uitert, Snap-On tools, Janus Vaten, Jumbo Supermartken, Total, Vermeulen Partyservice en de Bunkercentrale echt een onderdeel van de familie zijn geworden. Ons succes is daarmee ook hun succes“

jelle2
Jelle Beelen maakt tijdens de Paasraces zijn Formula Ford debuut

Succes het grote doel
En succes is natuurlijk waar het om draait dit seizoen “Het team is heel erg jong en met twee formulewagen debutanten hebben we niet ontzettend veel ervaring in het team.“ Toch is Gert er zeker van dat Geva Racing dit seizoen gaan scoren: “Jack Swinkels is gebleven na zijn eerste seizoen en is onze grote troef en in zijn slipstream kunnen Steijn Schothorst en Jelle Beelen zich blijven ontwikkelen. De afgelopen winter heb ik gezien hoe deze jongens samenwerken en ik weet zeker dat we een mooi seizoen in het Nederlands kampioenschap, in de European cup en het Formula Ford festival tegemoet gaan.”

Het is een jong team, met grote ambities en zo hoort het natuurlijk ook. Want Van Uitert Geva Racing gaat met het jongste team ooit op jacht naar de 36e titel in de geschiedenis van het team.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet