WTCC

WTCC: Iedereen wil Rob Huff verslaan“Het is nooit leuk om aan een rijder te vragen trager te gaan, en al zeker niet tijdens een kwalificatiesessie. Zowel voor rijders als publiek is dit heel frustrerend. In Brazilië hebben we dat spelletje meegespeeld en bijna onze vingers verbrand. Alain Menu kwam immers op P11 terecht. Hij kon slechts vanop de pole vertrekken nadat een andere rijder werd gediskwalificeerd. Met slechts drie tienden van een seconde tussen de 7de en de 14de plek is zo een situatie onmogelijk onder controle te houden. We kunnen alleen een beetje rekenen om niet bij de eerste vijf terecht te komen.”

Nadien mag er dan weer vol op het gas gegaan worden, want Q2 bepaalt de startvolgorde van de eerste wedstrijd op zondag, om 12u20. Waarna er eventueel aan teamorders kan worden gedacht?

“Binnen het Chevrolet team stellen we enkel een scenario voor de eerste bocht op. Nadien mogen onze rijders doen wat ze willen. Ze mogen zelfs wat duwen, zolang ze maar niet van de baan gaan.”

Krijgen we dan explosievere races te zien dan in 2010? “Het klopt dat de Belgische races vorig jaar nogal saai waren. Dat is evenwel allesbehalve typisch voor deze tak va autosport. Dat had echter niets te maken met het circuit en we hopen dit jaar meer spektakel te kunnen laten zien.”

Afspraak dus op Circuit Zolder dit paasweekend. Als extra paasei krijgt de toeschouwer tussen 10u45 en 11u45 een pitwalk én een handtekeningsessie met de sterren van het FIA WTCC aangeboden, alsook races van de kleine Legend Cars en de tweede manche van het Belcar Endurance Championship (zondag om 14u45). U merkt, de autosportliefhebbers worden in de watten gelegd. En niet vergeten dat het weekendticket van Zolder ook geldt voor de races op paasmaandag op het circuit van Zandvoort!Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet