WTCC

WTCC: Iedereen wil Rob Huff verslaan

Vijf weken na de seizoensstart in Brazilië wordt tijdens het komende paasweekend op Circuit Zolder de tweede manche van het wereldkampioenschap voor toerwagens georganiseerd. Daarin nemen de beste ‘bolides met ruitenwissers’ het tegen elkaar op, met vertegenwoordigers van Chevrolet, BMW, Seat en Volvo.

Tekst en Foto PR

2011_-_circuit_zolder_-_picture_fia_wtcc_-_chevrolet_versus_seat

Iedereen wil Chevrolet-coureur Huff verslaan!
Na de eerste twee races in Curitiba is het de Brit Rob Huff die de dans leidt. De vaste waarde van het Chevrolet-team en het FIA WTCC heeft vier punten voorsprong op zijn teammaats Alain Menu en Yvan Muller en zeven eenheden op de Nederlandse bijna-thuisrijder Tom Coronel, die aan de start komt met zijn BMW 320 TC, eveneens uitgerust met de 1.6 turbomotor.

“Met een identiek gewicht zijn de wagens die nog volgens de technische configuratie van 2010 rijden, dus met een atmosferische of TDI-tweeliter, niet echt competitief meer”, stelt Eric Nève, sportief directeur van Chevrolet in het FIA WTCC. “Vanaf Monza zullen trouwens ook Volvo en Seat het nieuwe 1.6 turbo-motorblok gebruiken.”

In afwachting kunnen de Leon van ex-F1-rijders Gabriele Tarquini, vorig jaar winnaar van één van de twee races in Zolder, en Tiago Monteiro, net zoals de Volvo C30 van de Zweedse kampioen Robert Dahlgren enkel voor de ereplaatsen gaan en moeten ze de strijd om de zege aan BMW en Chevrolet laten.

“We zijn vast van plan om Zolder aan onze palmares toe te voegen”, vervolgt het hoofd van het WTCC-programma van Chevrolet, dat in Limburg door 600 genodigden uit het Belgisch, Nederlands en Frans netwerk zal worden aangemoedigd, maar ook door de Club Chevrolet voor historic wagens en de kinderen van SOS Village, de vereniging die door het merk wordt gesteund. “Vorig jaar beet Rob in de tweede manche zijn tanden stuk op Andy Priaulx. Deze keer rekent hij er op te kunnen winnen. Maar naast zijn twee ploegmakkers zal hij ook moeten afrekenen met de BMW’s van Tom Coronel, heel sterk in Brazilië, en de Hongaar Michelisz, die in Zolder aan zijn seizoen 2011 begint.”

Met de komst van de twee nieuwe Cruze 1.6T van Bamboo Engineering voor Darryl O’Young en Yukinori Taniguchi zullen er op de Limburgse omloop 21 wagens op de startgrid staan.

De strategie wordt al uitgedokterd vanaf het eerste kwalificatiegedeelte, want de top-10 van Q1 wordt omgekeerd om de grid van de tweede manche (zondag om 13u35) vast te leggen. Een systeem dat Eric Nève niet echt kan appreciëren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet