NAB

NAB: Martijn Buijs pakt knap podium in eerste NK

nabveldhoven11417303

Afgelopen weekend, werd in Veldhoven, de start gegeven voor een nieuw seizoen karting van de NAB. Vele toprijders kwamen er aan de start zo ook Martijn Buijs.


Tekst: Philippe de Roeck
Foto's: Michael Melis (gallery)


Buijs reed dit weekend pas zijn derde officiële wedstrijd. “Dit was mijn derde NK bij de NAB maar hiervoor heb ik ook al eens een recreantenrace gereden in Genk en Strijen” Een recreanten race is niet hetzelfde als een officiële wedstrijd. Toch kon Martijn Buijs een zeer knap podium uit de brand slepen.

Voor Autosport.nl, blikt hij even terug; “Tijdens de kwalificatie heb ik gewacht totdat iedereen in het midden van het circuit zat. Toch heb ik hem helemaal verknoeid aangezien ik geen vrije ronde had. De snelste tijd heb ik dan ook in mijn tweede ronde gezet, wat erg vroeg was.”

Het verschil met Mitchel Verburg bedroeg twee tienden toch kwam er een mooie derde plek op de tabellen. “De rest zat qua tijden wel heel erg dicht op mij, het ging om enkele duizendste. Maar derde plek betekend binnenkant, dus dat was een mooie uitgangspositie voor de eerste race.”

nabveldhoven11417640

“De eerste race was redelijk rustig, ik had een goede start en heb mijn derde plek mooi kunnen behouden. Het lukte helaas niet om bij de 2 eerste aan te pikken, we reden allemaal ongeveer de zelfde tijden, dus ik kwam niet dichter maar liep ook niet in. Hier baalde ik wel van omdat het gewoon niet harder kon. Ik ben de eerste race dan ook als derde gefinisht maar vond dat er wel een paar dingen aan de kart en mezelf moesten gebeuren om de volgende race toch een beter resultaat neer te zetten.

De start van race 2 verliep beter, ik kwam de eerste bocht als tweede uit. En een ronde later kon ik de nummer 1 inhalen en wegrijden lukte zelfs ook nog. De koppositie heb ik nog enkele ronden kunnen vast houden, wat een heerlijk gevoel geeft dat toch!

Helaas voor mij kwam er toch nog iemand verder naar voor gereden, die er in slaagde om me in te halen, in de volgende paar rondes raakte ik wat meters kwijt, maar naar het einde toe kwam ik toch weer steeds dichter en dichter.”

Maar de finish vlag kwam enkele ronden te vroeg. Buijs eindigde race 2 op een zeer knappe tweede plaats en dat op maar twee tienden van race winnaar Dennis Raaijmakers.

Na afloop, kon Martijn Buijs tevreden terugblikken. “Ik was tevreden met het resultaat, een mooie seizoensopening, maar het had natuurlijk altijd beter kunnen gaan want we hebben niet gewonnen.”

“Ik wil vooral mijn ouders bedanken die het mogelijk maken dat ik kan rijden en ook Jaco Paauwe van PaauwerKartRacing, het team waar ik rijd en Melvin Benders die mijn monteur was dit weekend! Want alleen kan je niet winnen, dat doe je samen!”
Wie Buijs en al de anderen wil aanmoedigen, wordt op 19 juni in Emmen verwacht voor het volgende NK.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet