24H Series

Div: Verwachtingen voor zevende Dunlop 24H of Dubai stijgen

110114_dunlop_24h_dubai_start_480
Vol startveld bij zesde editie in januari van dit jaar

Hoewel het tot aan de race zelf nog meer dan acht maanden duurt, zijn de voorbereidingen voor de zevende editie van de Dunlop 24H of Dubai, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor toerwagens, GT’s en 24H-specials, al in volle gang. In 2012 vindt de race in het Dubai Autodrome, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC in samenwerking met het DNRT, op 12, 13 en 14 januari plaats. “Het organiseren van zo’n race betekent dat we het hele jaar door aan het werk zijn”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. “We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om ons evenement te verbeteren, we hebben contact met de teams en streven ernaar, de beste reisarrangementen en tarieven aan te bieden.”


Tekst en foto: PR


De zesde aflevering van de Dunlop 24H of Dubai, eerder dit jaar, was een groot succes. Met 85 auto’s was er een vol startveld en de strijd om de overwinning, podiumplaatsen en goede resultaten in de klasses ging lange tijd door, in sommige gevallen zelfs tot in de slotfase van de race. Ook de ‘balance of performance’, waarmee zoveel mogelijk teams in de zwaar bevochten klasse A6 kansen op een goed resultaat kregen, bleek succesvol. Met de winnende Need for Speed-Schubert BMW Z4 GT3, gevolgd door de AF Corse-Ferrari 430 GT3, de Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG en de tolimit Arabia-Porsche 911 GT3 R eindigden er vier verschillende auto’s op de eerste vier plaatsen. Zo’n variatie zien raceliefhebbers graag!

Videogame en DVD
Beelden van de race van dit jaar in Doebai zijn te zien in de meest recente editie van de populaire videogame ‘Need for Speed’, met uiteraard een hoofdrol voor de winnende BMW Z4 van Claudia Hürtgen, Augusto Farfus, Edward Sandström en Tommy Milner, ingezet door het gelijknamige Need for Speed-Schubert-team. Een andere manier om de race van dit jaar nog een keer de revue te laten passeren, is de 52 minuten lange samenvatting op DVD met commentaar in zes talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans), die net is verschenen. Op de website www.24hdubai.com is een trailer van 15 minuten te zien. Via de website kan de DVD ook online worden besteld. En over videogames gesproken: de winnaar van de derde editie van de Sony GT Academy, een virtuele racecompetitie in tien Europese landen, wint een volledig betaalde deelname aan de Dunlop 24H of Dubai 2012 met een Nissan 370Z van RJN Motorsport. Eerdere winnaars van de GT Academy hebben hun weg in de internationale autosport al gevonden.

Klasse-indeling identiek

Voor de Dunlop 24H of Dubai 2012 blijft de klasse-indeling grotendeels identiek aan die van dit jaar, met de klasses A1 (tot 1600 cc), A2 (1600-2000 cc en turbomotoren tot 1600 cc), A3T (turbomotoren tot 2600 cc), A4 (2000-3000 cc) en A5 (3000-3500 cc) voor toerwagens met benzinemotoren, de klasses D1 (tot 2000 cc) en D2 (2000-3000 cc) voor toerwagens met dieselmotoren, aparte klasses voor de Porsche 996 en Porsche 997 Cup-auto’s, de SP2-klasse voor speciale auto’s en silhouet-modellen, de SP3-klasse voor GT4-auto’s en de klasse A6 voor alle overige GT’s.

Speciaal tarief voor teams in kleinere klasses
Om de deelname aan de Dunlop 24H of Dubai aantrekkelijker te maken voor teams met kleinere auto’s bieden de organisatoren een speciaal inschrijftarief aan voor teams in de klasses A1, A2, A3T en D1. Teams in deze klasses betalen 7.310 Euro in plaats van het normale tarief van 7.950 Euro. Het inschrijfgeld kan zelfs nog verder worden verlaagd als teams uit de bovengenoemde klasses onderling kunnen afspreken dat er drie raceauto’s in één transportcontainer kunnen worden vervoerd. In dit geval bedraagt het inschrijfgeld inclusief transportkosten nog maar 6.000 Euro per auto. Meer informatie is te vinden op de website: www.24hdubai.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet