GT

Div: Sport kort - Blancpain Endurance Series op Monza en Euro Formula 3 Cup op Valencia

480_bes_monza_veld

Blancpain Endurance Series: Porsche wint 3 uur van Monza

Foto's: BlancpainEnduranceSeries.com

De allereerste Blancpain Endurance Series race ooit is met 33 fantastische GT’s aan de start een groot succes geworden voor het Italiaanse team AutOrlando Sport. De 3-uurs race werd gewonnen door de Porsche, bestuurd door Paolo Rubeti, Gianluca Roda en Raffaele Gianmaria, die slechts twee pitstops nodig hadden en daarmee het verschil maakten met de concurrentie.

De tweede plaats was voor de Belgische Audi R8 LMS van Stephane Ortelli, Bert Longin en Filipe Albuquerqe. Zij finishten 58 seconden na de Porsche, nadat zij aan de leiding gingen tot de ‘splash and dash pitstop’ die zij nog moesten maken 10 ronden voor het einde van de race. De Ford GT van Bas Leinders, Maxime Martin en Markus Palttala kwam als derde over de meet.

480_bes_monza_kox
Peter Kox en Marc A Hayek kwamen in hun Lamborghini net te kort om het podium te halen, zij werden vierde.

Euro F3 Open: Zeges voor Johan Jokinen en Toño Fernández in Valencia

De seizoensopener van de European Formula 3 Open op Valencia kende twee verschillende winnaars. In de eerste race was de Deen Johan Jokinen na een fantastische start vanaf P2 de sterkste, in de tweede race bekroonde Toño Fernández zijn thuisrace met een zege. De Spanjaard vertrok vanaf pole, na een reversed grid van de eerste zes rijders.

Race 1
Jokinen was gebrand op succes, want hij verloor in de laatste seconden van de kwalificatie de pole aan Fontana. Al in de eerste bocht wist hij de leiding in de wedstrijd te pakken, om die niet meer uit handen te geven en met een voorsprong van 8 seconden te finishen.

Race 2
De reversed grid van de eerste zes posities van race 1 bracht Toño Fernández op pole. Die pakte zijn kans om op eigen grondgebied te schitteren en reed na een goede start langzaam maar zeker weg van zijn achtervolgers.
Nil Montserrat werd tweede en Fontana pakte zijn tweede podiumplaats van het weekend op Valencia. Winnaar van race 1 Jokinen moest al in de eerste ronde opgeven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet