Diversen

Div: Sport kort - Nasr oppermachtig in Brits Formule 3, flinke crash Plato in BTCC

480_britsf3_race1

Felipe Nasr heerst in Brits Formule 3, Bart Hylkema beste Rookie

Felipe Nasr is het seizoen in de Britse Formule 3 op Monza goed begonnen. Het Braziliaanse talent won twee van de drie races en werd eenmaal tweede, reed tweemaal de snelste raceronde en gaat hierdoor uiteraard fier aan de leiding in het klassement. Bij de Rookies staat onze landgenoot Bart Hylkema bovenaan. Hij heeft echter in deze klasse maar één concurrent, de Japanner Kotaro Sakurai.

Foto's: British Formula 3 International Series

Race 1
In de eerste race startte Nasr vanaf een zesde positie en kwam hij als eerste over de finish, voor zijn Carlin-teamgenoten Jazeman Jaafar en Carlos Huertas.
Hylkema werd eerste Rookie, ondanks dat hij vier ronden lang in de pits doorbracht. Dat onvrijwillige bezoek kwam na een aanvaring met zijn enige Rookie-concurrent Sakurai, die zijn auto flink beschadigde en zelf niet finishte.

Race 2
Ook in de tweede race startte Nasr vanaf een zesde positie en stoomde hij snel op naar de kop van het veld, maar dit keer wist de Brit Rupert Svendsen-Cook wist hem achter zich te houden en moest de rappe Zuid-Amerikaan genoegen nemen met een tweede positie. Will Buller reed de snelste ronde en bracht de Britten een tweede podiumplaats in deze race.
Kotaro Sakurai’s auto kon na de klapper in de eerste race niet hersteld worden. Hylkema finishte als 16e en dus automatisch als snelste Rookie.

480_nasr_podium_monza

Race 3
Ook een achtste startplaats en een slechte start waardoor hij terugviel naar een elfde positie belemmerden Felipe Nasr niet om de overige coureurs te laten zien dat hij dit seizoen maar met één positie genoegen neemt.

Nasr was in zijn nopjes: “Deze race was erg spannend voor mij. Ik verloor veel posities en moest dus uit de problemen blijven en de auto’s één voor één passeren. Ik zag dat ik erg snel was en wist dat het mogelijk moest zijn. Ik had een mooi gevecht met Lucas (Foresti); hij was het moeilijkste te passeren. Dit was een geweldig begin van het seizoen, ik ben ontzettend blij.”
Ook deze race kon Sakurai niet meedoen en was Hylkema de winnaar bij de Rookies.

Stand kampioenschap Brits Formule 3
1 Nasr 51 punten
2 Jaafar 33
3 Huertas 27
4 Buller 24
5 Svendsen-Cook 21
6 Foresti 17

Rookie class
1 Hylkema 33
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet