V8 Supercars

V8 Supercars: Shane van Gisbergen bezorgt miljoenen TV kijkers angstige momenten!

Shane van Gisbergen brak afgelopen weekend door in de V8 Supercarwereld. Een prachtige overwinning. Maar het weekend begon weinig geslaagd toen Van Gisbergen afgelopen zaterdag onder extreme weersomstandigheden angstige momenten beleefde.

Tekst: Willem J. Staat

svg-cameraman
Van Gisbergen glijdt op het spekgladde beton door en schept de cameraman van
Channel 7. Miljoenen TV kijkers hielden afgelopen zaterdag de adem in.

Van Gisbergen bezorgt miljoenen TV kijkers angstige momenten
Afgelopen weekend bleek wederom dat een pitlane en een circuit voor de media soms “oorlogsgebied” zijn. De eerste V8 Supercarwedstrijd op het stratencircuit van Hamilton in Nieuw Zeeland werd door dramatische weersomstandigheden geteisterd. Slechts weinig auto’s konden op de baan in het rechte spoor blijven. Maar ook in de pitlane slaagde niet iedereen daarin, omdat het beton door water en verloren olie in een ijspaleis veranderd was. Toll Holden HRT-coureur Garth Tander reed zelfs zijn eigen monteur Justin Burns het ziekenhuis in. Burns kwam er met een gebroken hand nog goed vanaf.

Een incident in de SBR-pits had eveneens serieuze consequenties kunnen hebben. De SBR-Ford Falcon van Van Gisbergen zorgde voor de nodige commotie, waarbij miljoenen TV kijkers in Australië en Nieuw-Zeeland de adem inhielden.In de gladde pitlane schoot de Falcon door en schepte daarbij één van de SBR-monteurs, maar nog erger, cameraman Dave Lovell, die de stop wilde filmen. Lovell ging met camera en al ter aarde. Miljoenen TV kijkers hielden in zowel Australië als Nieuw Zeeland de adem in. Als goed autosportfrontsoldaat bleef Lovell gewoon doorfilmen! Over passie gesproken.
Lovell bleef, in tegenstelling tot Toll HRT chefmonteur Dave Burns, ongedeerd.

svg-cameraman2
De onfortuinelijke monteur en cameraman storten ter aarde. Als goede frontsoldaten lieten zij zich absoluut niet uit het veld slaan!

Omdat er van overmacht sprake was ondernamen de sportcommissarissen geen actie tegen betrokken coureurs.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet