IndyCar

Indycar: Mike Conway wint verrassend op Long Beach


2011_finish_lb
Een nieuwe naam wordt aan de erelijsten in Indycar toegevoegd.

Geen winst voor Will Power
De Australiër Will Power pakte op Long Beach zijn derde pole en won de allerlaatste “show” Champcarwedstrijd in 2008. Ook dit jaar slaagde Power er niet in om te scoren. De Penske-coureur reed de eerste 27 ronden aan de leiding maar zag zijn kansen door een touché met Helio Castoneves na de allerlaatste neutralisatie tot nul gereduceerd worden. Beiden kwamen respectievelijk nog wel als tiende en twaalfde over de finish.

Will Power: “Ik weet niet wat er exact bij de herstart gebeurde. Ik geloof dat ik van achteren door Helio geraakt werd. Soms gebeurt dit bij het racen. Zeker als het “close” is met deze z.g. “double file” restarts. Met een tiende plek probeerde ik er nog het beste van te maken.” De laatste neutralisatie werd door de Brit Justin Wilson veroorzaakt die al tweemaal eerder gespind was. Ook Takuma Sato en Charlie Kimball gingen bij de laatste herstart van de baan.

Bij de laatste herstart slaagde Conway erin een goede lijn te vinden en gaf zowel Dario Franchitti als Ryan Briscoe het nakijken. “Ik dacht dat ik goed zat om mijn banden op te schonen en ineens werd ik door de “Conway-Express” voorbijgevlogen. Maar hij heeft het duidelijk verdiend. Zelf had ik liever met het team van Target Ganassi een feestje gevierd. Maar hij deed gewoon een betere job. Erg goed van hem! Zeker als je in aanmerking neemt hoe hij er vorig jaar rondom deze tijd voor stond!” Regerend kampioen Dario Franchitti eindigde uiteindelijk als derde.

Uitslag
1. Mike Conway Dallara Honda 85 ronden
2. Ryan Briscoe Dallara Honda 85 ronden
3. Dario Franchitti Dallara Honda 85 ronden
4. James Hinchcliffe Dallara Honda 85 ronden
5. Alex Tagliani Dallara Honda 85 ronden
6. Oriol Servia Dallara Honda 85 ronden
7. Danica Patrick Dallara Honda 85 ronden
8. Tony Kanaan Dallara Honda 85 ronden
9. Vitor Meira Dallara Honda 85 ronden
10.Will Power Dallara Honda 85 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet