IndyCar

Indycar: Mike Conway wint verrassend op Long Beach

Andretti Autosport-coureur Mike Conway behaalde in Long Beach een verrassende Indycar-overwinning. De 27-jarige Brit crashte in 2010 zwaar in de slotfase van de Indy 500 en lijkt als een Phoenix uit de as herrezen te zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Honda Racing USA/Indycar

2011start_lb
Will Power greep direct de kop in Long Beach, maar het kwam wederom niet tot
een overwinning.

Verrassende zege Mike Conway in Long Beach
Een zware crash tijdens de slotfase van de Indy 500 in 2010 leek bijna het einde van de carrière van de Brit Mike Conway in te luiden. De 27-jarige Brit wilde zo snel mogelijk weer gaan racen en verscheen in augustus 2010 met krukken op de diverse circuits. De comeback kwam er nooit. Wel tekende Conway aan het eind van vorig jaar verrassend bij het team van Andretti Autosport, met Ryan Hunter Reay als één van zijn teamgenoten. De man die onvrijwillig bij de crash met Conway op Indianapolis betrokken was.

Op Long Beach had Conway zich verrassend als derde gekwalificeerd en wist vrijwel de gehele wedstrijd de aansluiting met de leiders te behouden. Conway profiteerde van een neutralisatie in de 67e ronde. Direct bij de herstart verschalkte hij de Penske en Ganassi-coureurs Dario Franchitti en Ryan Briscoe. Zij hadden geen antwoord op de aanval van de Brit. Met nog 14 ronden te gaan wist Conway zijn voorsprong tot meer dan 6 seconden op te bouwen.

2011_mike_conway_2
Op internationaal vlak was het de dag van de nieuwe gezichten in "Winner's Circle"
Mike Conway is zijn zware crash op Indianapolis na zijn zege in Long Beach
helemaal vergeten.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet