Formule 2

Formule 2: Eerste overwinning voor Miki Monras op Silverstone

De Spanjaard Miki Monras heeft op het circuit van Silverstone zijn eerste F2 overwinning behaald. Monras vertrok vanaf pole en ondervond tijdens de wedstrijd nauwelijks nog tegenstand.


Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule 2

miki_monras
Miki Monras, won zijn eerste F2 wedstrijd op Silverstone dit weekend.

Eerste overwinning voor Miki Monras
De Spanjaard Miki Monras won onbedreigd de tweede wedstrijd van het FIA F2 kampioenschap op Silverstone. De Italiaan Mirko Bortolotti eindigde als tweede nadat Will Bratt weigerde wegens het negeren van de “track limits”, zoals dat in FIA termen zo fraai omschreven is, naar binnen te komen. Vervolgens werd Bratt kort voor het einde door de Sportcommissarissen gediskwalificeerd. De Zwitser Christopher Zanella, die zich als vierde gekwalificeerd had, eindigde als derde.

Direct bij de start was er de nodige commotie toen Alex Brundle de koppeling van zijn bolide liet afslaan. Behalve Partihava en Sureshwaren wist het gehele startveld de Brit te omzeilen. Na een langzaam leeglopende achterband in de eerste wedstrijd moest Brundle wederom voortijdig opgeven. De Spanjaard Ramon Pineiro, die vanaf een vijfde startplek vertrok zorgde in de eerste ronde eveneens voor de nodige opwinding door te spinnen. Pineiro startte daarna een fraaie inhaaljacht en eindigde als vijfde.

De Bulgaar Plamen Kralev behaalde met een 14e startplek zijn beste trainingsresultaat. Maar een crash met de Duitser Johannes Theobald maakte een einde aan zijn illusies.

Na de diskwalificatie van Bratt won Monras de wedstrijd met ruim zeven seconden voorsprong. Monras: “Wilde ik deze wedstrijd winnen dan moest ik een goede start maken. Gisteren was dat niet het geval, ik had er een beetje moeite mee maar vandaag ging het beter omdat iedereen in de eerste ronde met elkaar in gevecht was. Ik wist dat het belangrijk was om vooral in het begin van de wedstrijd een paar goede rondes te produceren en een voorsprong op te bouwen. Dit deed ik dan ook…. Voor Kelvin Snoeks zat er niet meer dan een 8e plek in.


Uitslag
1. Miki Monras, 21 ronden
2. Mirko Bortolotti, +10.668s
3. Christopher Zanella, +14.907s
4. Tobias Hegewald, +16.873s
5. Mihai Marinescu, +21.753s
6. Jack Clarke, +26.801s
7. Armaan Ebrahim, +33.573s
8. Kelvin Snoeks, +37.573s
9. Mikkel Mac, +39.127s
10.Benjamin Lariche, +49.281s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet