Sportscars

Sportscars: Winst voor Jeroen Bleekemolen in Long Beach

We hebben de American Le Mans Series race in Long Beach gewonnen! Tim Pappas is gestart en kon goed meedoen vooraan. Bij de eerste yellow hadden we besloten naar binnen te gaan en 4 banden te wisselen. We moeten verplicht 4 banden wisselen en op deze manier was dat vast gebeurd. Tijdens een yellow kost dat uiteraard minder tijd.

Halverwege de race heb ik het stuur overgenomen op dezelfde banden en kwam als 1e de pits uit. P2 reed op mijn bumper de pits uit, maar wel met nieuwe banden. Gelukkig kon ik wegrijden bij hem en zo de overwinning veiligstellen. Het werd nog wel even spannend. Onze ECU werkte niet perfect meer, waardoor de motor wat vermogen verloor. En ik werd ook nog van de baan gereden door een LMP1. Gelukkig bleef ik op kop en konden we de race winnen.

Een mooi resultaat dus. Long Beach winnen is toch iets speciaals. Het is een race met veel historie en een geweldig evenement. Nu ga ik weer terug naar Europa, waar ik een drukke week voor de boeg heb. Komend weekend hebben we de Paasraces op Zandvoort. Tussendoor moet ik naar Le Mans om te testen voor de 24 uur. En op dinsdag daarna ben ik alweer aan het testen in Oostenrijk voor de Porsche Carrera Cup. Genoeg race kilometers dus weer de komende week!

Groeten,

Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet