Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Rossi domineert in Motorland Aragon, solide debuut De Jong

Alexander Rossi heeft de eerste race van de Formule Renault 3.5 op Motorland Aragon gewonnen. De coureur, uitkomend voor Fortec Motorsports, domineerde de tweede helft van de race en kwam met een flinke voorsprong als winnaar over de finish. Daniël de Jong kende een solide debuut en werd negentiende.

03111801_062_de-jong

De kwalificatie voor de eerste manche van het weekend was ultra competitief: de eerste 22 rijders kwalificeerden zich binnen 1 seconde. Uiteindelijk klokte Robert Wickens een tijd van 1:42.901, hetgeen goed was voor de pole position.

Bij de start van de eerste wedstrijd kwam Wickens goed van zijn positie en greep de leiding. In de eerste bocht ging Wickens echter wijd en zag Daniil Move en Rossi voorbij komen. Later die ronde kwamen Pic en Nebilitskiy hard met elkaar in aanraking. Laatstgenoemde maakte een flinke salto door de lucht en crashte zwaar. Nebilitskiy kon zijn auto ongedeerd verlaten, waarna de safety car de baan op werd gestuurd.

Na vier ronden werd de wedstrijd weer herstart. Move behield de leidende positie, maar Rossi voerde de druk langzaam maar zeker op. In de 11e ronde greep Rossi zijn kans en passeerde Move. Meteen kon de Amerikaan uitlopen op zijn achtervolgers en bouwde een flinke voorsprong op. Tegen het einde van de wedstrijd verloor Move nog meer terrein, toen hij ook Wickens, Costa en Panciatici voorbij zag komen.

Daniël de Jong kende een prima debuut in de Formule Renault 3.5. Na een lastige kwalificatie in het competitieve veld kon De Jong zich in de wedstrijd stilaan naar voren opwerken. Met uiteindelijk een negentiende plaats kende hij een gedegen debuut. Ook Chris van der Drift had een goede race en kwam als achtste over de finish.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Zaterdag 16 april 2011 – Motorland Aragon
1. Alexander Rossi, 25 ronden in 46:29.465
2. Robert Wickens, op 8.521
3. Nelson Panciatici, op 9.647
4. Albert Costa, op 15.130
5. Daniil Move, op 26.564
8. Chris van der Drift, op 27.869
19. Daniël de Jong, op 45.265
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet