EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Bas Schothorst derde ondanks straf voor jumpstart

480_winnaar_megane_

Het Italiaanse Oregon Team startte het nieuwe seizoen met een één twee overwinning voor Stefano Comini en Niccolo Nalio. Bas Schothorst finishde als tweede maar kreeg een 10 seconden straf vanwege een te vroege start.  De McGregor rijder had inmiddels een flinke voorsprong opgebouwd op David Dermont zodat hij, ondans zijn straf, toch nog als derde werd geklasseerd.

Test: Gerrie Hoekstra
Foto: PR
 

Toen de startlichten uit gingen reageerde Bas Schothorst als snelste en ging als koploper de eerste bocht in gevolgd door poleman Stefano Comini. Deze twee rijders namen al snel een voorsprong op de rest van het veld. Terwijl Nalio in de beginfase grote moeite had met Wim Beelen (TDS Racing) en David Dermont, deed Stefano Comini er alles voor om de ontketende Bas Schothorst in te halen. In de vierde ronde reden Stefano Comini en Bas Schothorst zij aan zij over het lange rechte einde van Motorland. Bas verremde zich en kwam op het vuile gedeelte van de baan terecht. Daarna was het een kleine moeite voor de Zwitser om de Nederlander te passeren.

 Verder in het veld ging het er ook heftig aan toe. De gevechten om de zevende plaats tussen Jeroen Schothorst (TDS Racing), Jochen Habets (Boutsen Energy Racing), Steven Gijsen (Equipe Verschuur) en Jean-Charles Miginiac (Team Lompech Sport) waren stevig en het bodywork werd niet gespaard.  Nadat de start door de wedstrijdleiding werd geanalyseerd kreeg Bas Schothorst al tijdens de wedstrijd een straf van 10 seconden. Reden voor de rijder om er in de slotfase nog een extra voor te gaan strijden om toch nog op het podium plaats te nemen. Hij reed naar een ronderecord en had genoeg voorsprong op vierde man David Dermont die de Gentlemen Drivers category op zijn naam schreef voor Wim Beelen. Uitslag Eurocup Mégane TrophyRace 1 Motorland:1. Stefano COMINI SUI SUI OREGON TEAM 2. Niccolo NALIO ITA ITA OREGON TEAM + 4.726 3. Bas SCHOTHORST NED NED TDS RACING + 10.580 4. David DERMONT BEL BEL TDS RACING + 22.650 5. Fabien THUNER SUI SUI BOUTSEN ENERGY RACING + 23.812 6. Wim BEELEN NED NED TDS RACING G + 50.978 7. Jochen HABETS NED NED BOUTSEN ENERGY RACING + 1:01.606 8. Jeroen SCHOTHORST NED NED TDS RACING G + 1:21.022 9. Jean-Charles MIGINIAC FRA FRA TEAM LOMPECH SPORT G + 1:47.482 10. Toni FORNE ESP ESP PUJOLARACING G + 2:00.452

14. Steven GIJSEN NED NED EQUIPE VERSCHUUR G

Snelste ronde en ronderecord Bas SCHOTHORST 2:04.013 155.1 Kph
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet