GT

FIA GT: Vitaphone Maserati-dubbel op Oschersleben

Het Vitaphone Racing Team heeft de dubbelzege behaald in de derde race van FIA GT, verreden op het circuit van Oschersleben. De Duitser Michael Bartels, die deze race nog nooit won, sloeg nu eindelijk zijn slag met zijn Maserati MC12. Bartels werd bijgestaan door Andrea Bertolini. Het trio Hezemans, Longin en Kumpen haalde de finish niet met hun Corvette.

Michael Bartels vertrok van pole position, na drie uur racen kwam de Maserati MC12 GT1 met het startnummer 1 ook als eerste over de finish. Het is alweer de tweede zege in drie races van Bartels en Bertolini. Jamie Davies en Thomas Biagi pakten de tweede plaats met de tweede Vitaphone Maserati. Jean-Denis Deletraz en Andrea Piccini kampten met een kapotte uitlaat op hun Aston Martin DBR9, ze werden desondanks derde.
Mike Hezemans en zijn beide Belgische teamgenoten kwamen helaas niet verder dan 41 minuten racen met hun GLPK-Carsport Corvette C6R. Een schrale troost: het team liet wel de snelste raceronde noteren.
Bartels en Bertolini voeren het tussenklassement aan met 25 punten, twee meer dan Sascha Bert en Jarek Janis die de tweede race van het seizoen wonnen met hun Zakspeed Racing Saleen S7R

Ferrari-overheersing

Niet alleen in Indianapolis was Ferrari een klasse apart. In de klasse GT2 ging de zege naar Nathan Kinch en Andrew Kirkaldy en hun Ferrari 430 GT2. Ook de plaatsen twee tot en met vier gingen naar de Ferrari-equipes. Mede dankzij twee tweede plaatsen tot nu toe wordt de tussenstand echter aangevoerd door het illustere duo Emmanuel Collard – Luca Riccitelli en hun Porsche 996 GT3 RSR.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet