Formule 1

Formule 1: Michael Schumacher wint Indianapolis, slechts negen rijders aan finish

Michael Schumacher heeft voor de vijfde keer de Grand Prix van Indianapolis gewonnen, zijn teamgenoot Felipe Massa reed foutloos en bracht Ferrari de zo gewenste dubbel. Fernando Alonso wist de Ferrari’s geen enkel moment onder druk te zetten. Sterker nog, hij moest zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella laten passeren omdat hij de snelheid van de Ferrari’s absoluut niet kon volgen.

 Heidfeld crash

Nick Heidfeld was het onschuldige slachtoffer van een kamikaze-actie van Montoya. De Duitser kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Tekst: Marco Antheunisse, foto IMS

De race kende een desastreuze eerste ronde, waar in 1 klap maar liefst zeven coureurs werden uitgeschakeld. Wat er precies gebeurde en bij wie de schuld lag was onduidelijk, de wedstrijdleiding kondigde tijdens de race aan dat het ongeval nader onderzocht zal worden.

In de eerste bocht raken Christian Klien en Franck Montagny elkaar, voor beide is de race direct over. Bij de tweede bocht is het helemaal raak, wanneer een aantal rijders elkaar raken, waarbij Nick Heidfeld een wiel van Jenson Button raakt en gelanceerd wordt. Heidfeld gaat een keer of vier over de kop, maar ook voor de andere betrokkenen is de race meteen over want de schade is enorm. Zowel Montoya als Raïkkönen kunnen lopend terug naar de pits, net als Scott Speed en Mark Webber. Jenson Button kan nog wel wegkomen, maar heeft toch teveel schade opgelopen en moet na acht ronden opgeven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet