WTCC

WTCC: Groeten uit München

muenchen_1
WTCC-presentatie met vrnl Chevrolet-sportdirecteur Eric Nève, promotor Marcello Lotti en Kurt Treml, teammanager van het Liqui Moly Team Engstler

Anderhalve week voor de start van het Europese WTCC-seizoen in het Belgische Zolder organiseerde Eurosport Events in München op dinsdagavond een presentatie, waarbij naast het WTCC ook de eveneens door de pan-Europese sportzender georganiseerde en in beeld gebrachte Intercontinental Rally Challenge (IRC) en de Intercontinental Le Mans Cup in het middelpunt van de belangstelling stonden. Als locatie was gekozen voor de spectaculaire "Neue Medienbrücke", een paviljoen-achtige constructie op flinke hoogte, die twee weken geleden geopend werd en van waaruit, althans volgens de Süddeutsche Zeitung, "het miljoenendorp München eruit ziet als een echte metropool". Naast het fraaie uitzicht over de Beierse stad waren vooral de ruim 200 gasten uit tal van geledingen van de autosport interessant, het was een klassiek "netwerk-evenement", waarvoor ook uw verslaggever direct vanaf de persdag van de AutoRAI in Amsterdam graag naar München reisde.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


muenchen_2

De "Neue Medienbrücke", een ontwerp van het Münchener architectenbureau Steidle, is het meest spectaculaire element van een groot vastgoedproject nabij het Ostbahnhof waar inmiddels al zo'n 100 media-gerelateerde bedrijven op zo'n 100.000 m2 kantoor- en studioruimte gehuisvest zijn. Hier bevindt zich ondermeer ook de Duitse centrale van Eurosport, dat voor de "Neue Medienbrücke" als locatie voor de autosportpresentatie gekozen had.

muenchen_3

De Chevrolet Cruze van WTCC-kampioen Yvan Muller stond als blikvanger voor de deur.

muenchen_9

Binnen was het vooral zien en gezien worden, en met elkaar praten over autosport en alles wat daaromheen hangt.

muenchen_5

Belgisch-Franse connectie: sportdirecteur William de Braekeleer van Honda Europe (links) en zijn Chevrolet-collega Eric Nève.

muenchen_6

SUNRED-SEAT-teambaas Joán Orus wordt geïnterviewd door Eurosport-TV.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet