WTCC

FIA WTCC in Brazilië: Hectische tweede race

Die tweede race kende een hectisch verloop. De start was voor Priaulx, die daarmee James Thompson in de SEAT en Mobidelli in de Alfa keurig voorbleef. Rydell sloot als vierde aan voor Farfus en Gene. Coronel kwam (zonder achterbumper, want die werd in die openingsronde los gereden) als zestiende over de streep na die eerste ronde.

Tekst: Jakob Dekker

En ook ditmaal verliepen de zaken voor zijn punten in de privateercup goed, want ook in deze race viel D’Aste uit na een touche met Romanini. En dat was niet het enige akkevietje op de baan. Want ook Rydell ging er hard af na een ‘coming together’ met Fafus. De Braziliaan kon nog wel even verder maar viel later toch uit, al gevolg van een flinke frontschade.
En daar bleef het niet bij want even later was het Gene die via de voorkant van Duncan Huisman zijn BMW het strijdtoneel verliet. De Nederlander kon de race vervolgen, ondanks de nodige schade aan zijn auto. Schade was er ook bij Rangoni. Opmerkelijk was de opmars van Alex Zanardi in deze race. Nadat hij de eerste race vanuit de achterste gelederen was begonnen, eindigde hij de eerste race als tiende. Na een goede start in de tweede race wist hij op te klimmen tot een vierde en later zelfs een derde plaats. Tom Coronel pakte in die fase van de strijd ook weer de leiding in de Independents Trophy en reed daarmee net voor Sharp. Als gevolg van zijn eerdere problemen viel Huisman terug naar een vijftiende plaats en reed daarmee achter Coronel.

Halverwege de race kwam de Safety Car al een keer in de baan, maar enkele ronden later was er de enorme klap van BMW rijder O’Brien die voor de volgende interventie van de Safety Car zorgde. Daarbij lag er zoveel troep op de baan dat de rijders door de pits heen werden geleid om de schade aan de bandenstapels te herstellen. Nadat deze weer klaarstonden, werd de race vervolgd. Aan de kop reed nog steeds de BMW van Priaulx, gevolgd door de Alfa van Morbidelli en de BMW van Zanardi die in deze fase van de strijd James Thompson een plaats terug verwees. Coronel was op dat moment al opgeklommen naar een elfde plaats. Kort voor de finish verraadden brokstukken op de baan een volgende crash. Een crash die op exact dezelfde plaats als eerder bij O’Brien plaatsvond. Ditmaal was het Alain Menu die er met zijn Chevrolet Lacetti hard van af ging. De Safety Car kwam de baan niet meer op, want de race werd middels een code rood afgevlagd. Daarmee ging de winst naar Priaulx, voor Morbidelli en Zanardi. Tom Coronel mocht ook naar het zegepodium om daar zijn prijs voor de eerste plaats in de Independents Trophy op te halen.

Uitslag 2e race:
1.Andy Priaulx (BMW); 2. Gianni Morbidelli (Alfa) op 1.069; 3. Alex Zanardi (BMW) op 1.285; 4. James Thompson (SEAT) op 2.332; 5. Gabriele Tarquini (SEAT) op 3.289; 10 Tom Coronel (SEAT) op 7.983 tevens eerste in Independents Trophy en 15. Duncan Huisman (BMW) op 14.858.

Stand in het kampioenschap na 10 races:
1. Andy Priaulx 44 punten; 2. James Thompson 41; 3. Gabriele Tarquini 40; 4. Rickard Rydell 34; 5. Yvan Muller 33 en 6. Dirk Muller 32.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet