Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Lucky number 13 scoort (Lang)

In de nationale autosport wordt veel geklaagd over een gebrek aan sponsors, een tekort aan budget, ‘hand-op-de-knip praktijken’ en (te) kleine startvelden. Het is mede daarom een fantastische prestatie dat zo’n klein, onbetekenend autosportlandje als Nederland een cup rond de Porsche GT3 Cup van de grond heeft gekregen. Wij zeuren dan ook niet over het nog wat magere veld, mede omdat er tijdens de Pinksterraces zestien auto’s verwacht worden.

 veld

Bij de Pinksterraces worden 16 Porsches aan de start verwacht.


Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


Met name de tweede race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge was een wedstrijd die een Koningsklasse waardig is. Dat belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.
Na twee races voeren Olaf Manthey en Duncan Huisman, rijdend onder startnummer dertien, de drie tussenklassementen aan. Het duo won één race, de andere zege ging naar Tim Coronel en Menno Kuus.
 
 kuus_coronelMenno Kuus en Tim Coronel (nr 14) wonnen de allereerste race in de MvcGregor Porsche GT3 Cup Challenge.


De eerste race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, verreden tijdens de AutoTelegraaf Paasraces, trok veertien deelnemers. Dit aantal stijgt volgens Hein Hartman van de organisatie tot zestien tijdens de Pinksterraces. De gebroeders Rob en Arjan van der Zwaan, vorig jaar actief in FIA GT, zijn in de race om de cup te versterken.
Op vrijdag viel de eerste deelnemer al af. René Snel verkocht zijn auto al voordat het eerste raceweekeinde van de nieuwe nationale Koningsklasse echt begonnen was.

Laatste moment
De meeste deelnemers aan de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge waren al bekend voorafgaande aan de Paasraces. AUTOSPORT.NL heeft wat dat betreft de afgelopen maanden al veel rijders en teams bekendgemaakt. Een ‘nieuwe’naam was Duncan Huisman, die met de Duitse routinier Olaf Manthey een Porsche bemant. Hun Porsche wordt gerund door Team Bleekemolen.

 veld2

Ardi van der Hoek en Bas Schothorst besturen de derde Tempo Team Porsche, Harders Plaza Racing zet een Porsche in voor Robert van den Berg en Jan Latour.
Zoals in de autosport gebruikelijk, kwamen veel deals pas op het allerlaatste moment rond. “Ik werd gisteren benaderd”, vertelde Bas Schothorst op zaterdag. Het was letterlijk een ‘Goede Vrijdag’ voor Bas, die vreselijk blij is met de kans. “Ik heb drie jaar niet geracet. Ik ben dolblij dat ik nu weer terugben, en dan bovendien in zo’n prachtige klasse als de GT3 Cup.”
Schothorst reed vrijdag slechts zeven rondjes. “Ik voel me thuis in de auto en in de klasse”, concludeerde hij desondanks al. “Voorlopig heb ik alleen een overeenkomst voor de Paasraces. Het hangt van het team af of de samenwerking wordt voorgezet.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet