WTCC

FIA WTCC in Brazilië: Dubbele podiumplaats voor SEAT na eerste race

De Braziliaan Augusto Farfus was vanaf de pole bij de start als beste weg met zijn Alfa op het Circuit van Curitiba. Toch kon hij die plaats gedurende de race niet vasthouden. Het was Jordi Gene die met de SEAT de overwinning voor zich opeiste en daarmee teamgenoot Peter Terting voorbleef. Voor de Braziliaan Farfus resteerde een derde plek. Voor SEAT Team Holland rijder Tom Coronel begon de race vanaf een plaats die tien verder naar achteren lag dan hij had getraind. Het vervangen van een motor wordt namelijk bij reglement bestraft met die terugplaatsing. Een regel die overigens met ingang van de race op Mexico lijkt te vervallen. Balen dus voor onze landgenoot. De voor het team van Ravaglia uitkomende Duncan Huisman sloot zijn eerste optreden in het FIA WTCC seizoen 2006 af met een elfde plek.

Tekst: Jakob Dekker

Coronel kende in zijn race wel het nodige geluk. Bij de start vloog zijn teamgenoot gelijk in de muur, waardoor de eerste plaats winst een feit was. Even later was het de Braziliaan Lucas Molo die zijn Alfa midden in een bocht parkeerde, waardoor de Safety Car uiteindelijk in de baan kwam. Maar tussentijds was Nicola Larini zijn Chevrolet bijna kwijt. De hevig uitbrekende Lacetti zorgde voor de nodige schrik bij andere deelnemers, terwijl Tom Coronel de juiste lijn koos en wederom plaatsen won. En voor de Independents Trophy verliep ook alles naar wens, omdat zijn directe concurrent Stefano D’Aste zich al vroeg in de race aan pits meldde. Daarmee ging de strijd om de eerste plek in de klasse tussen Sharp en onze landgenoot. De Brit won die strijd en Tom eindige als 14e algemeen en tweede in zijn klasse. Duncan Huisman sloot de race af met een elfde plaats.

De strijd aan de kop werd beslist in het voordeel van Gene, voor Terting en Farfus. De achtste plaats viel in handen van regerend kampioen Andy Priaulx, die zich daarmee van een goede uitgangspositie voor de tweede race verzekerde.

Uitslag 1e race Caritiba Brazilië:
1.Jordi Gene (SEAT);
2. Peter Terting (SEAT) op 1.675;
3. Augusto Farfus (Alfa) op 2.986;
4. Gabriele Tarquini (SEAT) op 3.706;
5. James Thompson (SEAT) op 4.338;
11 Duncan Huisman (BMW) op 12.881
14 Tom Coronel (SEAT) op 14.441.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet