Belcar

Belcar: Uitstekend Belcar debuut Xavier Maassen

Xavier Maassen is het seizoen uitstekend begonnen. Direct bij zijn debuut in het WRT Team pakte Maassen samen met Bert Longin bij het WRT-Team een uitstekende tweede plek achter de Prospeed Porsche van de Belcar vice-kampioenen Goossens/Soulet.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

xavier_maassen_podium
Een overgelukkige Xavier Maassen na het beëindigen van zijn eerste wedstrijd voor het
W-RT Team.

Uitstekend Belcar debuut Xavier Maassen
Met een tweede plek in de seizoensopener op Zolder is Xavier Maassen het seizoen uitstekend begonnen. Dit seizoen komt de uit Maastricht afkomstige coureur voor het W-RT team uit, dat dit jaar door niemand minder dan de ervaren Pierre Dieudonné gecoördineerd wordt. Jammer genoeg liet het regerende kampioensteam tijdens één van de reguliere stops een klein steekje vallen doordat bij één van de eerste stops een wiel niet snel vast gezet kon worden. Bert Longin: “Jammer, anders was de strijd misschien nog spannender geweest.” Ook de gloednieuwe KRK SLS AMG Mercedes van de combinatie Kumpen/Wauters leek aanspraak op het podium te maken maar een afgebroken wiel maakte een einde aan alle illusies van het team. De tweede SLS AMG Mercedes van KRK eindigde met de combinatie Vanthoor/Wauters als vijfde.

2011_belcar_prospeed_r1
Overtuigende zege van de Prospeed Porsche van de combinatie Goossens/Soulet.


De combinatie Lagrange/Haane/De Laet zag met de Lamborghini Gallardo aan het slot van de wedstrijd met een lekke band een goede klassering in rook opgaan. Er zat niet meer dan een negende plek in. Fred Bouvy beleefde met de Delahaye Corvette enkele angstige momenten toen hij bij het aanremmen van het REA Center ineens zonder remmen zat en er ook bijna letterlijk invloog. De combinatie Van Hooydonk-Verbergt eindigde met een Aston Martin DBRS9 als derde. Xavier Maassen: “Het racen bij W-RT was voor mij dit seizoen de beste optie. Zeker bij een kampioensteam zoals W-RT met de Audi R8 LMS. Hopelijk kunnen we misschien in de toekomst met de R8 LMS ook een keer iets in Nederland doen!”
2011_mercedes_r1
De fraaie KRK SLS AMG Mercedes GT3's kwamen nog iets te kort op de concurrentie.Uitslag
1. Goossens-Soulet ProSpeed Porsche 113 ronden, 2. Maassen-Longin WRT Audi R8 LMS + 26”, 3. Verbergt – Van Hooydonk Petronas Barwell Aston Martin DBRS9 + 1 ronde, 4. Kuismanen-Palttala Kuismanen Ford GT + 4 ronden, 5. Vanthoor-Kris Wauters KRK Mercedes SLS + 4 ronden, 6. Schmetz-Moser GPR Aston Martin DBRS9 + 6 ronden, 7. Derdale-Derdaele Belgium Racing Porsche 997 (1ste in GT Open) + 7 ronden, 8. Redant-Mattheus Level Porsche 997, 9. Lagrange-De Laet-Haane DVB Lamborghini Gallardo, 10. Makkelberge-Kern Speedlover Porsche 997...


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet