NASCAR

NASCAR: Subliem optreden Matt Kenseth in Texas

Oud NASCAR-kampioen Matt Kenseth reed voor het team van Roush Fenway Racing een sublieme wedstrijd afgelopen zaterdagavond op de Texas Motor Speedway. Van de 334 ronden reed Kenseth er maar liefst 169 op kop in een wedstrijd die weinig neutralisaties telde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_texas_pitstop_kenseth_kansas
Uitstekend werk van Matt Kansas in Texas. Hij bepaalde na lange tijd het tempo en moest
het maar liefst 76 races zonder overwinningen stellen!

Subliem optreden Matt Kenseth in Texas
Roush Fenway-coureur Matt Kenseth zette gedurende de gehele wedstrijd de trend. In de 50e ronde nam de oud kampioen voor de eerste maal de leiding en bepaalde met zijn snelle Ford Fusion vanaf dat moment het wedstrijdtempo. Als Kenseth voor brandstof naar binnen ging volgde de rest van het veld twee ronden later in de hoop niet teveel achterstand op te lopen. “De leider in de wedstrijd rijdt altijd een seconde per ronde sneller. Zelfs als je voor nog acht of tien ronden brandstof in je tank hebt kun je niet te lang wachten en alleen maar op een neutralisatie hopen. Je moet wel naar binnen omdat je anders gewoon teveel achterstand oploopt Dit soort wedstrijden is enorm prettig als jij de leider bent en zolang er geen neutralisatie is als eerste naar binnen kunt gaan. Je weet dat je elke ronde die je buiten blijft je voorsprong op je tegenstander vergroot. Ik was dat Clint Bowyer tijdens de long runs niet ver achter lag”

Na een touché met de Toyota van Brian Vickers bond Clint Bowyer echter in. Hoewel Kenseth nog 44 ronden op kop reed vormde hij met nog 85 ronden te gaan nimmer een bedreiging voor de Ford Fusion van Kenseth.

“Ik eiste gewoon iets teveel van mijzelf. Toen ik onder Vickers heen reed werd mijn auto “loose” en ik ruïneerde bijna mijn eigen kansen. Voor Carl Edwards was de avond al begonnen nog voordat hij goed en wel begonnen was. De Roush Fenway-coureur kampte met een lichte voedselvergiftiging. “Ik wil mijn moeder niet voor de bus gooien maar ze had wel iets gebakken dat niet erg goed op mijn maag lag.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet