NASCAR

NASCAR: De Ford Mustang zegeviert weer!

Een beroemde naam is terug in de autosportannalen. De Mustang zegeviert weer. Afgelopen weekend bezorgde Carl Edwards de gloednieuwe Mustang de allereerste zege in de NASCAR Nationwideseries! Voor Edwards betekende het zijn 30e overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Autostock/NASCAR


2011_nw_winnaar_carl_edwards_mustang
De vreugde van het publiek in Texas kende geen grenzen toen Carl Edwards met
de Ford Mustang de allereerste zege boekte. Edwards tussen de vele enthousiaste
fans, die het allemaal uit zijn mond willen horen.

Historische Mustang zege
Een beroemde naam verschijnt weer op de erelijsten. Afgelopen weekend bezorgde Roush Fenway-coureur Carl Edwards de Ford Mustang de allereerste zege in de Nationwide-series. Edwards versloeg Penske-coureur Brad Keselowski met een verschil van slechts 0.482 seconden. Carl Edwards: “Eigenlijk maakte ik mij een beetje zorgen over Keselowski. Vooral in Turn 3 en Turn 4 was hij bloedsnel. Dus ik besloot de hoge lijnen te rijden en kon ik wat weg accelereren. Toen Sam Hornish Jr. hem ging helpen kon hij mij bijna passeren. Dat was behoorlijk wild.”

Regerend kampioen Keselowski kende tot nu toe weinig geluk in de Nationwideseries. Dit seizoen werd Keselowski vooral het slachtoffer van bandenproblemen en eindigde voor de eerste maal in de Top 3. Tot nu toe was een 15e plek op Phoenix zijn beste resultaat.

Keselowski: “We raceten net zoals vorig seizoen en veranderden wat in de afstelling, maar wij kwamen jammer genoeg iets te kort. Wij hadden Carl Edwards op pitroad kunnen verslaan. Op het einde kwam het gewoon op “clean air” aan.

Kyle Busch leek ook enige tijd aanspraak op de overwinning te kunnen maken maar was in de 88e ronde bij een crash betrokken en moest opgeven. Kyle Busch: “Ik geloof dat we één van de weinigen waren die Edwards tegenstand konden bieden. Carl Edwards: “Indien Busch vanavond niet bij een crash was uitgeschakeld dan had het wel eens een hele mooie wedstrijd tussen ons kunnen worden”

Uitslag
1. Carl Edwards Ford Mustang 200 ronden
2. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
3. Paul Menard Chevrolet 200 ronden
4. Joey Logano Toyota 200 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
7. Reed Sorenson Chevrolet 200 ronden
8. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
9. David Reutimann Toyota 200 ronden
10.Brian Scott Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet