Formule 3

F3 Euroseries: Zege voor Peter Elkmann

De Duitser Peter Elkmann behaalde vorig jaar het kampioenschap in de Recaro F3 Cup en maakte met het kleine Jo Zeller Team de overstap naar de F3 Euroseries. Vandaag won hij zijn eerste zege in de F3 Euroseries.

tekst Willem J.Staat

David verslaat Goliath
Wie vandaag bij de Londense bookmakers op een zege van Peter Elkmann in de F3 Euroseries gewed had, had vermoedelijk heel veel geld verdiend. Het team van de Zwitser Jo Zeller neemt het met bescheiden middelen op tegen de fabrieks ondersteunde Mercedes F3-teams, en heeft slechts de beschikking over de laatste evolutie van de F3 Opel-motor.

Elkmann vertrok vanaf pole en stond de leiding niet meer af. Zijn eerste podiumfinish eindigde direct met een fantastische zege. De Belg Michael Herck uitkomend voor het Bas Leinders Junior Racing Team eindigde als tweede en de Japanse ASM-coureur Kamui Kobayashi eindigde als derde.

Peter Elkmann: "Mijn allereerste overwinning in de F3 Euroseries is een fantastisch resultaat. Ook voor Jo Zeller Racing is dit een grote dag. Het recept voor de overwinning lag eigenlijk in de pole-position, want inhalen op dit korte circuit is eigenlijk onmogelijk. Ik reed zo snel als ik kon en slaagde erin om mijn achtervoglers op afstand te houden."

Voor Giedo van der Garde eindigde het Brands Hatch weekend met een kater. De Nederlander ontving voor een jump-start een drivethrough-penalty en werd uiteindelijk als negentiende geklasseerd. Gastrijder Yelmer Buurman eindigde keurig als negende. Paul di Resta behoudt de leiding in het kampioenschap.

UITSLAG
1. Peter Elkmann(D) Dallara F306-Opel 42 ronden
30 minuten 28.842 seconden
2. Michael Herck(B) Dallara F306 Mercedes 42 fonden
3. Kamui Kobayashi(J) Dallara F305 Mercedes 42 ronden
4. James Jakes(GB) Dallara F306 Mercedes 42 ronden
5. Paul di Resta(GB) Dallara F305 Mercedes 42 ronden
6. Romain Grosjean(F) Dallara F305 Mercedes 42 ronden
7. Sebastien Vetter(D) Dallara F305 Mercedes 42 ronden
8. James Walker(GB) Dallara F306 Mercedes 42 ronden
9. Yelmer Buurman(NL) Dallara F305 Mercedes 42 ronden
10.Jonathan Sumnmerton(USA) Dallara F305 Mercedes 42 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet