Supercar Challenge

DSC: Eerste race valt ten prooi aan Rick Abresch

110409_abresch1

Op een zonovergoten circuit van Hockenheim werd vandaag de allereerste race van het nieuwe DSC-seizoen verreden. Na de spannende kwalificatie op vrijdag was iedereen benieuwd wie waar zou staan in de race. In de GT-divisie bleek vijf man vooral in de beginfase zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleek Rick Abresch met zijn Corvette C6.R GT1 na een goede pitstop de snelste van de groep, gevolgd door Diederik Sijthoff en Dave Basu. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Bert van der Zweerde met zijn BMW-silhouette. Achter Van der Zweerde eindigden Kees Kreijne en het duo Ertan/Wijnen op de plekken twee en drie. Wolf Nathan viel al vroeg in de race uit door problemen met zijn Porsche.

Tekst en foto's: DSC

110409_bovenbalk1

In de GT-divisie was de beginfase van de race uitermate spannend. Diederik Sijthoff had met zijn ETEC-Viper de beste start en slaagde erin om zijn achtervolgers voor te blijven. Achter Sijthoff rukte Cor Euser op naar de tweede plaats. Sijthoff kon zich daar de eerste ronden een paar seconden van losrijden.
Niels Bouwhuis en Milko Tas kennen nog geen goede start van het seizoen. Na veel technische problemen ging Tas in de tweede ronde zelf in de fout waardoor de Mosler achterwaarts in de bandenstapels eindigde. “In de opwarmronde bleek mijn deur niet goed dicht te zitten. Ik dacht er eerst aan om naar de pits te gaan maar bedacht me toen dat een baanpost me misschien ook wel kon helpen. Ik ben dan ook bij een post gestopt en zij duwden de deur weer dicht, waarna ik weer kon aansluiten aan het veld”, aldus Milko Tas. “De start ging goed en ik haalde meteen al wat auto’s in, maar toen viel de auto weer stil. De hoofdstroomschakelaar bleek uit, maar die kon ik ook weer aanzetten.” Daarna ging Tas helaas zelf in de fout en eindigde zijn Mosler bij het opkomen van het rechte stuk in de bandenstapels. “Ik ging denk ik op de inmiddels koud geworden banden iets te hard de bocht in. Echt heel erg jammer.”

110409_tas_mosler1

Ook voor Jean Glorieux was de race van korte duur. De Aston Martin-coureur verremde zich namelijk in de hairpin waardoor hij tegen de BRL van Barry Maessen aanreed. De Aston Martin moest met veel schade aan de kant worden gezet.
Achter de op de tweede plaats liggende Euser ontvouwde zich in de beginfase van de race een spannend schouwspel, want Alex van ’t Hoff, Rick Abresch en Dave Basu konden allen aansluiten. Dit drietal wisselde regelmatig van posities. De eerste twintig minuten van de race hield Euser knap stand, want niemand van zijn achtervolgers slaagde erin om voorbij te gaan aan de Marcos LM600 van de ervaren coureur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet