BTCS

BTCS: Spanning op alle niveaus

De aanwezigheid van een wereldkampioenschap is de ideale affiche voor het openingsweekend van een seizoen dat zich schitterend aankondigt. De Belgian Touring Car Series speelt in dat seizoen 2011 een belangrijke rol en de strijd kondigt bijzonder open aan. We starten nu zaterdag en zondag met telkens een wedstrijd van 90 minuten.


btcs_2011-zolder-fia-gt1-preview1


Tekst en Foto: PR

Zoals tijdens de gouden jaren van het New Race Festival, ontvangt Circuit Zolder de eerste meeting van het seizoen, met een wereldkampioenschap als eregenodigde. De deelnemers van het FIA GT1 World Championship strijken voor het eerst in Europa neer dit seizoen, twee weken na de openingsraces in Abu Dhabi. Alle aanwezige kampioenschappen bieden een sterk deelnemersveld en de competitie zal intens zijn. In de BTCS zijn de kaarten tijdens de wintermaanden stevig herschud en een pronostiek is dus niet eenvoudig.

De favorieten
Op papier zijn er twee teams die als topfavorieten naar voren mogen geschoven worden. Uiteraard komen beide teams uit in de klasse S1, waar we de topsilhouetten vinden. Tijdens de winter werd er hier en daar aan het reglement van die wagens gesleuteld en alle wagens in S1 hebben nu identieke wielen en een even grote luchtinlaat.

Ongeslagen de afgelopen drie seizoen, dat is het verkoopsargument van Frédéric Bouvy en Christian Kelders, die met hun Renault Mégane van Delahaye Racing hun titel opnieuw verdedigen. Zij kennen elkaar, de wagen en het team als hun broekzak en hebben dus maar één doel: de titel!

De voornaamste tegenstanders zijn zonder meer Vincent Radermecker en Eric van de Poele, opnieuw samen aan het stuur van de Volvo S60 Silhouette. De Zweedse wagen was al sterk afgelopen seizoen tijdens het debuutjaar, met vier zeges en een titel van vicekampioen en indien Vincent Radermecker en Eric van de Poele beter willen doen, dan rest er hen enkel nog de titel in BTCS...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet