Belcar

Belcar: Tien podiumkanshebbers

Na een hele lange winter maken we ons eindelijk op voor het begin van het raceseizoen, nu zondag op Circuit Zolder. De eerste race van het Belcar Endurance Championship is er één van 180 minuten. Vorig jaar eindigde het seizoen op een thriller tijdens de 10 Hours of Zolder tussen de Porsche van Prospeed Competition en de Audi van WRT, maar dit seizoen zijn er meer dan twee kandidaten op de kroon: Ford, Ferrari, Lamborghini, Corvette, Mercedes en Aston Martin maken zich op voor de strijd om de zege.

Tekst en Foto's PR

belcar_2011-zolder-fia_gt1-preview1

WRT draagt het nummer 1, zelfs al treden noch Greg Franchi, noch Anthony Kumpen voor het merk met de vier ringen aan dit seizoen. Franchi rijdt een uitgebreid Europees programma voor het Audi team en Kumpen is uiteraard naar de concurrentie verhuisd. Maar dat weerhoudt het team rond Vincent Vosse er niet van om opnieuw twee Audi R8 LMS in te zetten. De beide rijders van het team die vorig jaar nog samen de laatste race in Zolder wonnen, de tandem Bert Longin-François Verbist, wordt bovendien gesplitst, met nu de jonge belofte, Enzo Ide die aan François Verbist gekoppeld wordt, terwijl Bert Longin de meest Belgische van alle snelle Nederlanders naast zich krijgt, met name Xavier Maasen.

In het kamp van de Luikse tegenstander zet Rudy Penders slechts één Porsche 911 GT3-R in, maar wel opnieuw voor het duo dat vorig seizoen de titel met een half punt miste: Marc Goossens en Maxime Soulet. Dat deze twee heren gemotiveerd zijn na vorig jaar, behoeft geen extra uitleg en de meeste deelnemers zien in hen de grote favorieten voor dit seizoen.

Heel wat outsiders!
Aan outsiders ontbreekt het niet, te beginnen met de beide Mercedes SLS van team KRK. Met een duo bestaande uit de regerende kampioen Anthony Kumpen en de vicekampioen van 2009, Koen Wauters, mogen we spreken van een bijzonder sterk duo, dat misschien wel meer is dan een outsider. De eerste tests bewezen al dat de Mercedes meer dan een te duchten kandidaat op de zege is. Met Kris Wauters en Raf Vanthoor telt KRK nog twee bijkomende ervaren rijders, die in de lange races wel eens zouden kunnen verrassen. Aston Martin zet twee DBRS9 in, waarvan één voor Jeffrey Van Hooydonk-Tim Verbergt in de Petronas/Barwell kleuren en één voor de Zwitser Henri Moser en Michael Schmetz in de bekende Gulf kleuren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet