DNRT

DNRT: Jan Lammers terug in Volvo 360 Cup, debuut Youri Verswijveren

volvo_lammers_2

Vroeger woonden ze tegenover elkaar in Zandvoort, komende zondag strijden ze beiden in de Volvo 360 Cup. Zo maakt de 54-jarige Jan Lammers na acht jaar zijn comeback in deze DNRT-klasse, terwijl de 16-jarige Youri Verswijveren aanstaand weekend op Circuit Park Zandvoort juist zijn autosportdebuut beleeft.

Foto's: PR

Net als in 2003 bestuurt Lammers een auto die ter beschikking is gesteld door de Stichting DNRT. Zelfs na zo’n lange afwezigheid zullen de verwachtingen hoog zijn, gezien Lammers’ resultaten acht jaar geleden. Destijds won hij één race en eindigde Jan in de andere heat als de runner-up.

volvo_lammers

Extra uitdaging
Voor de vaste coureurs uit de Volvo 360 Cup vormt de deelname van Lammers naast een extra uitdaging ook een stukje erkenning voor de goedkoopste en leukste raceklasse van Nederland. Want als een ervaren coureur als Lammers wil meedoen, zegt dit wat over het plezier en kwaliteit binnen de cup. En dat is kort samengevat waar deze klasse voor is opgezet.

Debuut
Ook Youri Verswijveren is komende zondag van de partij. De 16-jarige Zandvoorter loopt al jaren met zijn fototoestel op CPZ rond om alle snelle coureurs vast te leggen. Nu gaat hij zelf het rappe asfalt op om zijn eerste race uit zijn carrière te rijden. Samen met ongeveer 20 andere Volvo 360’s rijdt Verswijveren twee races van 12 rondes op het circuit van Zandvoort. De rijder met startnummer 428 heeft heel erg veel zin in deze dag. "Ik ben er helemaal klaar voor. Ik alles op alles zetten om goed voor de dag te komen’’, aldus Youri.

youri_verswijveren_volvo_360

Veel leren
Omdat hij als 16-jarige jongen mee racet in een klasse met louter volwassenen met veel meer ervaring, gaat Verswijveren geen doelstelling plaatsen voor aankomende zondag. Hij heeft zich nog niet met anderen uit deze klasse kunnen vergelijken. "Ik weet wie de snelle jongens zijn in deze klasse. Ik probeer hier zoveel mogelijk achter aan te rijden in de vrije training en de kwalificatie. En zo van hun lijnen en rempunten te leren.’’

Tijdschema Volvo 360 Cup zondag 10 april 2011:
10.00 – 10.20: Vrije training
11.40 – 12.00: Kwalificatie
14.20 – 14.50: Race 1
16.20 – 16.50: Race 2

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 april komen vele DNRT-klasses in actie op CPZ. Klik hier voor de details op de DNRT-site.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet