VLN

Div: Uitstekend VLN begin Jeroen Bleekemolen, dubbelslag Schnitzer BMW Marathonman Duncan Huisman

Jeroen Bleekemolen heeft in de openingswedstrijd van de VLN Endurance-series op de Nürburgring Nordschleife samen met zijn teamgenoten Thomas Jäger, Kenneth Heyer en Jan Seyffarth een uitstekende derde plek behaald. De eerste wedstrijd leverde een dubbelzege op voor het BMW Schnitzer Team. De combinatie Müller/Farfus/Alzen zegevierde voor hun teamgenoten Müller/Werner/Priaulx.

Tekst en foto’s: Willem J. Staat

start_vln_r1
De fabrieks Schnitzer BMW M3's nemen direct de leiding. Vooral in het eerste uur werd
er tegen de Porsches en Mercedessen fel geknokt. De BMW's reden een technisch probleemloze
wedstrijd.

Dubbelslag Schnitzer
De eerste wedstrijd van de VLN Langstreckenpokal leverde voor het Schnitzer BMW Team een fraaie dubbelzege op. Bij Schnitzer gaf men alvast een signaal af dat men in 2011 de intentie heeft om de zege in 24U Nürburgring te prolongeren. Vooral in het openingsuur waren er fraaie gevechten tussen de Schnitzer BMW’s, de Manthey Porsches en de diverse SLS AMG Mercedessen. In het tweede wedstrijduur stabiliseerden de kopposities zich enigszins. Vanaf een tiende startplek kreeg de combinatie Mamerow/Hahne snel aansluiting bij de koplopers en greep dan ook de kop. Toen Armin Hahne voor zijn allerlaatste stop in de 21e ronde aan Chris Mamerow het stuur overgaf weigerde de Mercedes verder alle dienst en werd de pitbox ingeschoven.

Het speelde BMW Schnitzer in de kaart. Beide fabrieksbolides kregen na het uitvallen van Hahne/Mamerow de leiding opnieuw in handen. Wel moesten beide M3 GT’s kort voor het einde nog voor een snelle “splash and dash” kortstondig naar binnen. Het bracht hun positie echter niet meer in gevaar.

2011_r1_vln_bleekemolen
Jeroen Bleekemolen doet zijn relaas aan de Duitse media.

Fraai resultaat Jeroen Bleekemolen
Bij het team van Black Falcon nam Jeroen Bleekemolen de allerlaatste wedstrijdstint voor zijn rekening en pakte voor zijn eerste wedstrijd met de Black Falcon SLS AMG Mercedes direct een uitstekende derde plek. Jeroen Bleekemolen: “Eigenlijk hebben wij in onze tweede stint een beetje verloren en ook de out laps waren niet goed genoeg. Dit had zeker sneller gekund. Maar een podium is natuurlijk een uitstekend begin ter voorbereiding van de 24U.” Jeroen komt tijdens 24U Nürburgring eveneens voor het team van Black Falcon uit. Andere deelnames clashen met zijn omvangrijke programma. “Wel gaan we zeker nog een keer testen” aldus Bleekemolen. Het team van Horn Motorsport met Sascha Bert en David Horn eindigde als vierde nadat men als 18e vertrokken was. Zelfs een spin in de Mercedes-arena in de 24e ronde weerhield het team niet van een goede eindklassering.

2011_vln_r1_duel_manthey_racing_black_falcon
Fraai gevecht tussen de Manthey Porsche en de Black Falcon SLS AMG Mercedes GT3.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet