NASCAR

NASCAR: Kimi Raikkonen begint op 20 mei bij Kyle Busch

Velen beschouwden de overstap van Kimi Raikkonen naar NASCAR als een 1 april grap. Het tegendeel bleek het geval. Kyle Busch Motorsports bevestigde gisteren dat Raikkonen op 20 mei a.s. in de NASCAR Camping World Truck Series zal maken.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2011_camping_world_kbm
Teameigenaar coureur Kyle Busch met zijn Toyota Tundra Truck in actie. Kimi Raikkonen
maakt zijn NASCAR debuut op 20 mei in Charlotte met een identieke bolide.


Kimi Raikkonen begint op 20 mei bij Kyle Busch
Het team van Kyle Busch Motorsports bevestigde op Martinsville dat oud wereldkampioen Kimi Raikkonen in een aantal geselecteerde wedstrijden voor het team in de NASCAR Campingworld Truck Series zal uitkomen. Raikkonen maakt op 20 mei a.s. zijn debuut op Charlotte in de Education Lottery 200.

“Wij zijn zeer vereerd dat oud wereldkampioen Kimi Raikkonen besloten heeft om zijn NASCAR-carriere bij Kyle Busch Motorsports te beginnen. Dat één van de meest talentvolle rijders ter wereld aan ons team wordt toegevoegd betekent continuïteit in het opbouwen van KBM(Kyle Busch Motorsports) met bewezen winnaars en kampioenen. Zowel als teambaas en als rijder zie ik er naar uit om Raikkonen bij zijn overstap naar NASCAR ter zijde te staan” aldus Kyle Busch.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat Kimi Raikkonen besloten heeft om voor de KBM Toyota Tundra bij zijn overstap naar NASCAR te kiezen. Omdat NASCAR zijn fanbase op bepaalde terreinen wil uitbreiden is de aanwezigheid van een oud wereldkampioen met mondiale aantrekkingskracht niet alleen van enorme betekenis voor KBM maar ook voor de sport in zijn geheel” aldus Rick Ren van KBM Motorsports. Op een nader tijdstip zullen details rondom het sponsoringpakket bekend gemaakt worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet