Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Maassen wint eerste race in Oschersleben

Dit weekend brengt het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap voor de tweede maal van het seizoen een bezoek aan het Motopark Oschersleben. Tijdens het spectaculaire FIA GT evenement worden ronde 9 en 10 van het kampioenschap verreden.

Tekst: Sander Dorsman

Het team Motopark Academy rijdt een thuiswedstrijd op Oschersleben, waardoor de Red Bull coureur Filipe Albuquerque als een van de favorieten het weekend ingaat. Zo ook de rijders van JD Motorsport, Chris van der Drift en Xavier Maassen, die tot op heden beide een goed seizoen meemaken.

Dit weekend zien we tevens enkele nieuwe gezichten op de paddock. Zo rijdt Sten Pentus uit Estland bij MRD Motorsport. Hij rijdt in de Formule Renault bolide welke hij heeft overgenomen van Ron Marchall, die hiermee afscheid neemt van de klasse. Bij Motopark Academy fungeert de Brit Oliver Oakes als invaller voor Sebastien Buemi, die wegens verplichtingen in de Euroseries Formule 3 verstek moet laten gaan.

De twee kwalificatiesessies op zaterdagmiddag worden onder zeer warme weersomstandigheden verreden. Tijdens beide trainingen is de strijd om de pole position op het scherpst van de snede. In de kwalificatie voor de eerste wedstrijd pakt Xavier Maassen de pole, met vlak achter hem Filipe Albuquerque, Atte Mustonen en Sergei Afanasiev. De pole voor de tweede wedstrijd wordt geclaimd door Filipe Albuquerque voor Atte Mustonen, Chris van der Drift en Sergei Afanasiev.

Op zaterdagavond staat de eerste race op programma. Terwijl de Portugese rijders Albuquerque en Da Costa meeleven met de verrichtingen van ‘hun’ voetbalelftal in de wedstrijd tegen Engeland, prepareren de teams zich voor de wedstrijd. Bij de start van de race komt Xavier Maassen goed van zijn plaats en behoudt de leiding. Achter hem hebben Kreuter en Chukanov het fors met elkaar aan de stok. Op het rechte stuk raken de auto’s elkaar en belanden tegen de pitmuur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet