Belcar

Belcar: Onder een goed gesternte

Wind en regen ’s morgens en een opdrogende piste ’s namiddags, dat waren de omstandigheden van de Test Day van het Belcar Endurance Championship die vandaag op Circuit Zolder plaats vond. Dat weerhield de gloednieuwe Mercedes SLS GT3 van kampioen Anthony Kumpen en Koen Wauters er niet van om meteen de bakens uit te zetten.

Tekst en Foto: PR
belcar2011-test_day

KRK snel op Zolder in de regen
De wagen van KRK was de snelste in alle omstandigheden en op het einde van de dag zette Kumpen een tijd neer van 1.33.223, een goede seconde sneller dan de Aston Martin DBRS9 van Eddy Renard die door het team van Pino wordt ingezet. De rijders voor de Belcar zijn ondertussen ook gekend met de Zwitser Henri Moser en Michael Schmetz. Ook Ludovic Sougnez kroop achter het stuur, maar dan met het oog op de Blancpain Endurance Series.

De Aston Martin Brussels Petronas DBR9 van Jeffrey Van Hooydonk en Tim Verbergt was heel snel op natte ondergrond, maar een teamvoorstelling ’s avonds verplichtte het team om Zolder vroeger te verlaten dan de concurrentie en dus was er geen tijd op droge piste. De tweede SLS van KRK van Wauters/Vanthoor zette uiteindelijk de derde tijd neer.

Audi dan, waar de R8 LMS N°1 van François Verbist en Enzo Ide de vierde tijd neerzette, maar het team was ook druk bezig met Bert Longin, die de tweede wagen van het team zal besturen. “Het was niet voorzien, maar we zijn druk op zoek naar een snelle rijder met budget om Bert bij te staan”, legt de teambaas van WRT, Vincent Vosse uit.

De Corvette Z06 van Delahaye Racing was er niet, want het team concentreerde zich op de drie Mégane uit BTCS en ook de Porsche 997 RSR GT3 van Prospeed (Goossens-Soulet) was er niet, gezien de activiteiten van het team in Paul Ricard. Het team is vertrouwd genoeg met het Limburgse asfalt om goed voorbereid te zijn.

“We hopen op 25 wagens voor de start van het seizoen”, legde promotor Hans Van de Ven ’s middags nog uit en hij was dan ook gelukkig dat een aantal deelnemers uit de klassen toerisme en GT Open ook hun opwachting maakten. Zo waren er de knappe BMW van Verhoeven, de Viper GT1 ex-GLPK van Wim Lumbeek, ingezet door DVB Racing dat ook de Lamborghini Gallardo van Dany De Laet en Niels Lagrange inzet. Level Racing, Speedworld, McDonalds Racing, MSE en Belgium Racing trainden ook duchtig op Circuit Zolder, maar die laatste twee zitten nog met twijfels omtrent hun toekomst. Hans van de Ven weet dat en legde ’s middags ook uit “dat de autosportverantwoordelijken aan de piramide van de autosport moeten werken en dat ook de basis van de sport belangrijk is, niet enkel de top. We hebben sterren zoals Kumpen en Goossens nodig, maar ook de amateurs uit de buik van het startveld.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet