Superleague Formula

Superleague Formula: Kaartverkoop voor SF Zolder 16 en 17 juli a.s. gestart

Komende zomer vindt voor alweer de vierde keer de Zolder Superleague op Circuit Zolder plaats. Het evenement, met onder andere de vijfde ronde van de spectaculaire raceklasse Superleague Formula by Sonangol, vindt dit jaar plaats op 16 en 17 juli. Naast de Superleague Formula is er een bomvol bijprogramma met de Dutch Supercar Challenge, het HTC Dutch GT4 & GT4 Cup, de Formido Swift Cup en de Formula Ford. Afgelopen seizoen won RSC Anderlecht, waarvan de auto werd gerund door het Belgische raceteam Azerti, de titel en ook dit jaar zijn zij een van de grote favorieten voor de eindoverwinning. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.zoldersuperleague.be.

Tekst en Foto’s PR

start_sf_zolder
Superleague Formula dit jaar wederom op Zolder te gast.

Superleague Formula
De Superleague Formula by Sonangol is een internationale voetbal gerelateerde raceklasse waarin de passie van voetbal gecombineerd met het spektakel van autosport. Het unieke concept, waar identieke V12, 750 pk sterke formulewagens gehuld in de kleuren van top voetbalclubs het uitvechten in spectaculaire races, begint in 2011 aan zijn vierde seizoen. De klasse wordt internationaal geroemd vanwege de snelle wagens en het innovatieve race format met spektakel en spanning tot en met de laatste bocht.


De coureurs binnen de Superleague Formula zijn een mix van jonge talenten en gevestigde namen. Internationale namen met een verleden in de Formule 1 zoals Sébastien Bourdais, Enrique Bernoldi, Antonio Pizzonia en Giorgio Pantano streden bijvoorbeeld de afgelopen seizoenen voor een podiumplaats. De aan de serie gerelateerde voetbalclubs komen vanuit de gehele wereld. Aansprekende namen zoals AC Milan en Corinthians hebben zich verbonden aan de klasse. Ook België en Nederland zijn vertegenwoordigd, met respectievelijk RSC Anderlecht en PSV Eindhoven. En niet zonder succes, want Anderlecht pakte in 2010 met de Italiaan Davide Rigon achter het stuur zelfs de titel in de Superleague Formula. Anderlecht is er in 2011 dan ook op gebrand om goed te scoren voor hun thuispubliek.

sf_zolder_davide_rigon
Davide Rigon won voor SF Anderlecht in Zolder 2010 en heeft inmiddels bij
Ferrari al heel wat testkilometers afgelegd!

Alle teams beschikken over hetzelfde chassis en een identieke V12 motor, welke een prachtig geluid maakt. Zowel in kracht als snelheid zijn de auto’s een van de snelste die je kunt vinden op het circuit. Omdat ze allemaal identiek aan elkaar zijn komt het bij de Superleague Formula echt aan op stuurkunst van de coureur, en niet om wie het grootste budget beschikbaar heeft. De Superleague Formula heeft overigens de grootste prijzenpot in Europa. Zo mag de kampioen aan het einde van het seizoen één miljoen euro aan prijzengeld opstrijken, de nummer twee 500.000 euro en de nummer drie 250.000 euro. In totaal bedraagt het prijzengeld meer dan vijf miljoen euro.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet