BTCS

BTCS: Nog één week slapen!

De zon liet het vandaag even afweten, al was het deze namiddag wel droog, maar dat weerhield de teams van de BTCS er niet van om uitvoerig gebruik te maken van de traditionele testdag van de Belgian Touring Car Series in Zolder. Wie er niet bij was, kan dankzij dit persbericht even meelezen wat de laatste nieuwtjes zijn.

Tekst en Foto P

btcs2011-test_day

Drie Meganes in BTCS
De drie Renault Mégane van Delahaye Racing waren alvast op de afspraak. Frédéric Bouvy en Christian Kelders hebben na een lange winter zich terug aan de Renault kunnen aanpassen, terwijl de nieuwkomers Stéphane Lémeret, Edouard Mondron, Laurent Richard en Alexandre Viron met hun nieuwe speeltjes kennis konden maken en meteen opgetogen waren: “Deze wagen is in alle opzichten sneller dan een S2”, aldus de laatst geciteerde.

Andere S1 waren de Volvo S60 van Vincent Radermecker-Eric van de Poele die met wat elektrische problemen sukkelde, en de Jaguar van Jérôme Thiry en nieuwkomer Werner Moonens; de Jaguar kon na koppelingsproblemen toch ook de nodige ronden afleggen.

De klasse S2 was ook goed vertegenwoordigd, met de Touring Cup van Ueberecken-Lequeux (met jammer genoeg een ongeval in de “Jacky Ickx”), Vandenabeele-van de Poele en Plennevaux-Melotte. Ook twee Gomez GC-2 kwamennaar Zolder, met als rijders voor de eerste race volgende week: Muller-Burick en Poitevineau-Rémond.

In T3 bleef de BMW van Qvick-Vanbellingen tot spijt van de man uit Haasrode op stal, maar de concurrentie kwam wel naar Limburg. De beide VW Scirocco van Latinne-Wauters en Smits-Gosselin reden ronde na ronde na ronde, wat ook kon gezegd worden van de SEAT Leon van Rosoux-Piron (WTCC), Lamy-Léonard, Nale-Albert, Courrier-Hébert, Denis-Barbary-Cambier en Voets-Vandenbroeck. We zagen ook de gloednieuwe Mazda 3 van Wim en Werner Van Herck, en de BMW 1 Reeks met M3-krachtbron van Philippe Bonneel (nog steeds op zoek naar een teammaat).

Surinx Racing had zijn Honda Civic ‘T2’ meegebracht voor Guy Katsers die samen met Christophe Daerden zal rijden, terwijl Erik Bruynoghe op de andere wagen zal plaatsnemen. Voorlopig zien we slecht één Renault Clio, de wagen van team Allure voor Arnhem-Beuler.

De snelste ronde tijdens deze testdag was voor de Renault van Bouvy/Kelders(1.38.710) voor de Volvo S60 van Radermecker/v.d Poele(1.39.858)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet