Porsche Cups

Porsche Supercup: kersverse opa Michael Bleekemolen supersnel op Indianapolis

De zevende ronde van de Porsche Michelin Supercup, verreden op Indianapolis, is nogal hectisch verlopen. Uiteindelijk won Richard Westbrook, voor Kelvin Burt (komende vanaf de zestiende startpositie!) en Ian Baas (als tiende gestart!). Michael Bleekemolen, sinds donderdag opa van kleindochter Myrthe, eindigde op een prachtige vijfde plaats en was daarmee de beste Nederlander.

Tekst: Roy van der Laan

 Start Indianapolis

Imposant Porsche Michelin Supercup startveld in Indianapolis. Foto: Porsche

Richard Westbrook vertrok vanaf pole position voor de eerste van twee races van de Porsche Supercup op Indianapolis. Hij leidde van start tot finish. Achter de Brit ging het niet allemaal (eigenlijk moeten we zeggen: helemaal niet) zoals het hoort. David Saelens, Uwe Alzen en de vanaf de vijfde startpositie vertrokken Patrick Huisman hadden het dusdanig met elkaar aan de stok dat de drie elkaar raakten. Alzen werd als schuldige aangewezen, hij kreeg een tijdstraf van vijftien seconden. De Duitser raakte Huisman, die vervolgens door de klap tegen Saelens reed. Alzen en Saelens werden uiteindelijk negende en tiende, Huisman viel met een kapotte radiateur uit.
Regerend kampioen Alessandro Zampredi had ook geen goede dag, hij spinde en werd vervolgens geraakt door de Oostenrijker Hannes Neuhauser.
Michael Bleekemolen, als dertiende gestart in het 29 auto’s tellende veld, reed overal tussendoor. Hij eindigde op een prachtige vijfde plaats, vlak voor Robert van den Berg die als zesde eindigde. Robert kwam vanaf de elfde startpositie.
Ardi van der Hoek haalde helaas de finish niet, Sebastiaan Bleekemolen was (uiteraard) in Nederland achtergebleven bij vriendin Marjolein en dochter Myrthe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet