NASCAR

NASCAR: Ook Raikkonen wordt NASCAR Trucker

In december 2010 schreef autosport.nl dat er geruchten betreffende een NASCAR deelname van Kimi Raikkonen in de media circuleerden. Die geruchten zijn sinds vandaag bewaarheid geworden.Volgens de Finse krant Turun Sanomat zal oud wereldkampioen Kimi Raikkonen komende zomer zijn debuut in de NASCAR Camping World Truckseries maken.

Tekst Willem J. Staat
Foto Ferrari

kimi_ring
Kimi Raikkonen stapt in de voetsporen van Juan Pablo Montoya en Nelson Piquet Jr. Wie volgt?

Raikkonen in de sporen van Montoya
Met het oog op een eventuele NASCAR-carriere zal voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen komende zomer aan een wedstrijd van de NASCAR Camping World Truck Series deelnemen. Volgens het bericht in de “Turun Sanomat” zal Raikkonen de teamnaam ICE 1 Racing meenemen naar NASCAR. Raikkonen heeft namelijk een partnership met Foster Gillett. Diens vader George Gillett was in het verleden in NASCAR  mede-eigenaar van het Gillett Evernham Motorsports team.

“Ik heb de NASCAR-series al enige tijd gevolgd. Het is een zware top autosportklasse. Ik hou van de Amerikaanse mentaliteit. Het moet een fantastisch gevoel geven om er bij betrokken te zijn. Voor mij zal het een plezierige uitdaging zijn.” aldus Raikkonen. Juan Pablo Montoya rijdt sinds 2007 met wisselend succes voor het team van Chip Ganassi in de NASCAR-series en boekte enkele successen op de roadcourses. De eerste NASCAR oval overwinning ontbreekt nog op zijn CV. Ook Nelson Piquet Jr. ambieert een NASCAR Sprint Cup carriere
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet