IndyCar

Indycar: Franchitti behaalt 27ste Indycarzege, Simona de Silvestro knap 4de

De Schot Dario Franchitti behaalde voor het team van Chip Ganassi in St. Petersburg zijn 27e Indycarzege en komt daarmee op gelijke hoogte te staan met Johnny Rutherford. Daarmee schaarde de Schot zich bij de “All Time Indy Greats”. De Zwitserse Simona de Silvestro behaalde een uitstekende vierde plek terwijl het nieuwe wedstrijdreglement voor een chaotisch begin zorgden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Indycar/Honda Racing

2011_franchitti_st._petersburg
Nu al een "All Time Indycar Great" Dario Franchitti.

27e Indycarzege voor Dario Franchitti.
De Schot Dario Franchitti begon het seizoen 2011 zoals hij in 2010 geëindigd was, namelijk met een zege. In de openingsfase pakte Franchitti de leiding en werd eigenlijk gedurende de wedstrijd nauwelijks meer bedreigd. De tweede herstart vormde voor Dario Franchitti het sleutelmoment van de wedstrijd. Bij de herstart kon hij polesitter Will Power buitenom passeren en pakte de leiding.Polesitter Will Power eindigde op zeven seconden achterstand als tweede, terwijl Tony Kanaan en Simona de Silvestro in de slotfase voor het nodige spektakel zorgden. Kanaan wist alle aanvallen van De Silvestro af te slaan en eindigde voor het team van GEICO KV Technology Lotus als derde. De Silvestro pakte de vierde plek en behaalde haar beste eindresultaat in 18 Indycar-wedstrijden.Uiteindelijk stond de gevestigde Indycar-orde toch weer op het podium. “Dario was belachelijk snel. Nadat hij mij gepasseerd was werd ik van achteren aangetikt waardoor ik wat downforce verloor en het kostte mij enige tijd om de tweede plek weer terug te veroveren. Dario was ongenaakbaar, dus wij beschouwen dit als een goede start van het seizoen” aldus Penske-coureur Will Power.

Simona de Silvestro smaakmaakster
Oud Indycarkampioen Tony Kanaan stond vooral aan het einde onder druk van de Silvestro, die hij met 0.4571 sec. wist te verslaan. Simona de Silvestro reed een superwedstrijd. Vanaf een zeventiende startplek wist zij zich zelfs naar een tweede op te werken. “Ik had nooit gedacht dat ik hier als vierde zou eindigen. Het team deed een fantastische job, en ik ben trots dat ik van HVM deel uit mag maken. Hoewel alles volgens plan verliep moesten we vooral aan het begin van het weekend enkele kleine problemen oplossen.”aldus de Zwitserse. Takuma Sato eindigde als vijfde en behaalde tevens zijn beste Indycar-resultaat

andretti_crash_1
Onvrijwillige luchtreis voor Marco Andretti.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet