Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Foutloze Koster naar eerste Clio zege (Lang)


 Phil_dwars
Grote problemen waren er echter voor Bastiaans. Geplaagd door een steeds slechter wordende wegligging had de Limburger handen en voeten nodig om zijn Clio op het asfalt te houden. Vanaf een zesde positie was ook Allard Kalff aan een opmars begonnen. Eerst werden Sanders en Verschuur een plaats terugverwezen waarna in de één na laatste ronde zelfs Bastiaans het hoofd moest buigen. Daarmee was de Team Bleekemolen één-twee een feit. Bastiaans wist nog wel zijn derde positie te behouden maar voelde op de finishlijn de hete adem van Verschuur in zijn nek.

 mike verschuur

Met zijn keurige vierde plaats pakte Verschuur de zege in de Junior Cup. De tweede plaats ging hierin naar Marco Bikkers (zesde algemeen) voor Andre van Wonderen (14de algemeen).

 geld

Innen
Koster was uiteraard dolblij met zijn zege en ging op het podium op de schouders. De winnaar na afloop: “Noem het maar loon naar werken. De auto was perfect en ik was zelf ook helemaal goed. Ik heb me dit hele weekend alleen maar geconcentreerd op het racen. Ik baalde ervan dat ik zaterdag de pole position niet had gepakt en was dan ook gebrand op de overwinning. Na de start was ik al snel twee man voorbij en zag dat Phil wegliggingsproblemen had. Ik wist vanaf dat moment dat de wedstrijd voor mij zou zijn.” Door een weddenschap verdiende Koster met zijn zege ook nog een leuk zakcentje. Bij winst zou hij namelijk van zijn vriendenclub elk EURO 100,00 krijgen. Niet winnen zou hem EURO 50,00 per persoon kosten. Een statistisch en historisch gezien veilige weddenschap voor de vriendenclub. Geld kan dus toch inspireren want helaas voor hen was het na afloop lappen en kon Koster door zijn eerste Clio-zege met een gevulde portefeuille naar huis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet