Clio Cup

Clio Cup: Foutloze Koster naar eerste Clio zege (Lang)

 dillon en allard


Dillon Koster mag zich de eerste winnaar in de Dunlop SportMaxx Clio Cup noemen. Onder moeilijke omstandigheden reed de Zandvoorter een foutloze race. Met fraaie inhaalacties zette Koster een vierde startplaats om in een afgetekende zege. De tweede plaats werd opgeëist door zijn Bleekemolen-teamgenoot Allard Kalff, voor een met wegliggingsproblemen kampende Phil Bastiaans. De winst in de Junior-klasse ging met een uitstekende vierde plaats algemeen naar Mike Verschuur.


Tekst: Remco Scheelings
Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


 dillon_bastiaans


Startveld
Met vijfentwintig rijders had de op initiatief van Circuit Park Zandvoort voortgezette en door Dunlop SportMaxx ondersteunde Clio Cup geen reden tot klagen. Met oude bekende Clio-rijders, uit de Alfa Cup overgestapte ervaren rotten maar ook vele nieuwe gezichten kende het startveld een mooie mix. Een opvallende naam die op het laatste moment door team Racing for Belgium werd aangemeld was Phil Bastiaans. Daarmee had de Cup er meteen een favoriet bij om de vacante titel van Sebastiaan Bleekemolen over te nemen. Bastiaans over zijn plotselinge Clio rentree: “Ik treed op als rijdersbegeleider van het team, maar kon op het laatste moment ook zelf instappen. Eigenlijk kan ik met mijn reputatie alleen maar verliezen want iedereen verwacht alleen maar eerste plaatsen. Ook al zou het tegenvallen dan nog maak ik het seizoen af. Ik zie het als een uitdaging om dit team hogerop te helpen.”

 clio_start


Kwalificatie
Dat Bastiaans niet bang hoefde te zijn voor zijn reputatie en nog niets aan Clio-snelheid had ingeboet, bewees de Limburger door bijna de hele training de pole position in handen te hebben. Bijna, want in één van de laatste ronden was het Mike Verschuur die met een verschil van 0,008 seconden de snelste tijd voor zich opeiste. Een uitstekende prestatie van de pas 17-jarige coureur. Junior-kampioen van vorig jaar Bertus Sanders deed het met een derde plaats ook uitstekend. Op de plaatsen vier tot en met zes volgde het Team Bleekemolen supertrio Dillon Koster, Mario Bik en Allard Kalff. Aan hen de zware taak om de titel van Sebastiaan dit jaar ‘in huis’ te houden. Met zijn vijfde plaats toonde ook Bik aan na twee jaar afwezigheid het racen met de Clio nog niet verleerd te zijn. In 2001 was de Team Bleekemolen-rijder nota bene Junior-kampioen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet