V8 Supercars

V8 Supercars: Nick Percat vervangt James Courtney. Toch letsel na crash

V8 Supercar-coureur James Courtney liep bij de crash met Alexandre Premat een tibiafractuur en een gescheurde spier in zijn rechterbeen op. Dit liet de HRT-coureur vanochtend weten. Courtney zal dus zijn thuisrace in Sydney moeten missen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's V8 Supercars/Holden Motorsport

2013 James Courtney Crash
James Courtney leek aanvankelijk ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen.
Naar onderzoek wees uit dat hij een tibiafractuur aan zijn rechterbeen had opgelopen.

Nick Percat vervangt James Courtney. Toch letstel na crash Phillip Island
James Courtney leek na de crash met Alexandre Premat afgelopen zaterdag aanvankelijk ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. De wedstrijdartsen adviseerden Courtney wel contact op te nemen met zijn eigen dokter. Uit een MRI scan kwam naar voren dat Courtney een tibiafractuur en een gescheurde spier in zijn rechterbeen heeft opgelopen. Herstel zal naar verwachting 6-8 weken duren.

James Courtney: "Het is behoorlijk pijnlijk. Zelf voel ik mij OK maar het is goed te weten wat de schade is.Helaas zal ik niet aan de Sydney 500 kunnen deelnemen. Als racer had ik daar graag willen zijn maar het is beter dat het herstelproces nu begint en dat ik weer op acht cilinders terug kan komen."

Teammanager Steve Hallam: "De gezondheid van James gaat natuurlijk voor en wij begrijpen dat hij teleurgesteld is dat hij de Sydney 500 moet missen en zich op doktersadvies op zijn volledige herstel moet focussen."Nick Percat zal Courtney in Sydney vervangen. Percat won in 2011 samen met Garth Tander de Bathurst 1000.

2013 James Percat
Nick Percat zal Courtney in Sydney vervangen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet