WTCC

FIA WTCC Brazilië: Farfus uiteindelijk snelste in de training; Coronel snelste in Independents Troph

Het Brazilliaanse circuit Curitiba vormt het decor van de FIA-WTCC races die dit weekend verreden worden. In zijn geboorteplaats benutte Alfa-coureur Augusto Far fus zijn kennis optimaal en zette het Italiaanse merk weer op de kaart van het FIA-WTCC 2006. Farfus pakte de pole voor niet minder dan zes SEATs Leon. Van hen was Jordi Gene uiteindelijk de snelste voor Peter Terting. De Duitser die lange tijd de lijst aanvoerde, maar een beetje in zijn eigen val trapte.

Tekst: Jakob Dekker

Op een bepaald moment gingen de SEATs namelijk naar buiten en wilden gezamelijk in een treintje naar een snelle tijd rijden. Daarbij zouden ze de Braziliaan Farfus gehinderd hebben en hij deed dus hetzelfde een ronde later toen de SEAT trein volledig op stoom was en een snelle ronde wilde maken. Grappig om te zien was dat toen Tom Coronel zag dat de trein ontstond, hij als laatste aansloot en op die manier zijn toch al niet slechte tijd verder wist te verbeteren. Aanvankelijk leek dat te lukken, maar uiteindelijk kwam de SEAT Team Holland rijder niet verder dan een 12e plaats. Daarmee staat hij naast Duncan Huisman die vanaf dit weekend het BMW Team versterkt tot aan het slot van dit seizoen. Voor Coronel telt echter alleen de Independents Trophy en daarin was hij ook nu de snelste.

Een andere BMW rijder, Alexandro Zanardi, schoof kort na zijn start van de baan en viel uit.
Daarmee maakte hij wederom geen vrienden want hij veroorzaakte een rode vlag situatie. Direct nadien was Terting dus aanvankelijk de snelste, maar zou later door de Brazilaan Farfus gepasseerd worden.


Uitslag training FIA-WTCC race Curitiba Brazilië:
1.Augusto Farfus (Alfa Romeo) 1.24.761;
2. Jordi Gene op 0142;
3. Peter Terting op 0.221;
4. Gabriele Tarquini op 0.281;
5. Rickard Rydell op 0.401;
6. James Thompson op 0.506; (allen SEAT);
7. Andy Priaulx (BMW) op 0.511;
8. Gianni Morbidelli (Alfa Romeo) op 0.541;
11. Duncan Huisman (BMW) op 0.586
12. Tom Coronel (SEAT) op 0.690 en snelste Independents rijder.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet