Porsche Cups

Porsche Cups: Van Amersfoort-rijder Sven Müller is nieuwe Porsche-juniorcoureur

131125 Carrera Muller junior
Nee, aan de grond zit hij niet: Sven Müller is de Porsche-juniorcoureur voor de Carrera Cup 2014

Sven Müller, die de laatste drie weekeinden van het FIA EK Formule 3 uitkwam voor Van Amersfoort Racing, is de nieuwe Porsche-juniorrijder voor het seizoen 2014. De 21-jarige Duitser kwam tijdens een selectie in Oschersleben, begin vorige maand, als beste uit de bus. Müller komt volgend jaar met ondersteuning van Porsche uit in de Porsche Carrera Cup Deutschland. Daarmee neemt zijn loopbaan na vier seizoen in de formulewagens (twee jaar Formule ADAC, twee jaar Formule 3) nu een andere wending. "Zo'n kans krijg je als coureur niet vaak", aldus Müller. "Hoewel ik tot dusver alleen maar met karts en formulewagens gereden heb, voelde ik me meteen thuis in de 911 Cup-auto. Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen dat Porsche in mij stelt, met goede resultaten te rechtvaardigen."


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)

Foto's: PR, Willem J. Staat

Met het vertrek van Müller richting Porsche raakt Frits van Amersfoort een beloftevolle coureur voor zijn Formule 3-team kwijt. "Het zat er al een beetje aan te komen", aldus de Gooise teameigenaar. "Ik ben blij dat we hem in ieder geval nog de laatste drie weekeinden hebben kunnen laten rijden. Ik had de samenwerking met hem graag voortgezet, maar ik begrijp ook heel goed dat hij zo'n kans niet wil laten lopen."

2013 Sven Müller R-2
Bij Van Amersfoort Racing zorgde Müller tijdens de seizoensfinale op Hockenheim voor de eerste podiumplaats in het EK

Bij de selectie van de nieuwe junior-coureur, die in de voetsporen treedt van de Spanjaard Alex Riberas en de Amerikaan Connor de Philippi, die afgelopen seizoen door de fabriek werden ondersteund, lette Porsche op vele aspecten. Daartoe behoorden fitness, mentale kracht en technisch inzicht, maar ook het samenwerken met de ingenieurs, constante rondetijden gedurende een volledige raceafstand op het circuit en de simulatie van kwalificatieronden. "Sven was daarbij de kandidaat die ons het meest heeft overtuigd", zegt Jonas Krauss, hoofd van de organisatie van de Porsche Mobil 1 Supercup. "Hij beschikt over veel ervaring en wist aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup, die voor hem onbekend was, datgene wat hij samen met onze ingenieurs tijdens de data-analyse had vastgesteld, het beste te vertalen."


131125 Carrera Muller actie
Müller in actie tijdens de selectie op Oschersleben

Sven Müller mag nu zelf zijn team voor de Porsche Carrera Cup Deutschland in 2014 uitzoeken. Porsche stelt hem daarbij een bedrag van 150.000 Euro als bijdrage voor zijn seizoensbudget ter beschikking. Daarnaast krijgt Müller, zoals alle Porsche-junioren, uitgebreide begeleiding op en naast het circuit, inclusief mentale training en een fitnessprogramma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet