V8 Supercars

V8 Supercars: FPR baas neemt opmerkingen over SVG’s rijden op Phillip Island niet terug

In het Ford Performance Racing kamp liepen de gemoederen afgelopen zaterdag hoog op nadat Will Davison's Ford Falcon na "contact" met Shane van Gisbergen's Tekno Commodore naar de zeventiende plek terugviel en daardoor zijn kampioenschapskansen vrijwel in rook zag opgaan. FPR-baas Tim Edwards plaatste enkele emotionele opmerkingen maar werd daarop in de social media vandaag behoorlijk op afgerekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto: V8 Supercars

2013 SVG Phillip Island
Coulthard, SVG en Will Davison. FPR-baas Tim Edwards plaatste in het heetst van de strijd een paar ongenuanceerde opmerkingen. Achteraf gezien had hij het beter niet kunnen doen, want in de social media moest hij het vandaag behoorlijk ontgelden.

FPR baas neemt opmerkingen tegenover SVG niet terug
Nadat SVG en Davison "contact" hadden gemaakt werd FPR teambaas Tim Edwards live voor de Channel 7 TV Camera's geïnterviewd en had zijn emoties bepaald niet onder controle. "Gizzy is een idioot. Hij gaat nog niet eens voor de titel en rijdt als een idioot. Eerst rijdt hij Chaz Mostert eraf en dan schakelt hij Will Davison(FPR) uit." foeterde de FPR-baas voor de camera's.Van Gisbergen erkende dat hij een fout maakte maar niet in verband met het incident van Will Davison. "Een paar bochten eerder volgde ik Fabian Coulthard en verloor en ik maakte een fout waardoor ik voor nogal veel "aero" verloor. Daardoor ik reed ik tegen Chaz aan en hij ging er vanaf. Ik heb na de wedstrijd direct mijn excuses aangeboden en hem verteld dat het mijn fout was." zegt Van Gisbergen.

Over het incident met Will Davison zegt SVG het volgende: "Will maakte een goede move en waardoor ik even naast de baan kwam. Ik bleef echter waar ik zat en hij spinde van de baan."

Sportcommissarissen
De vele incidenten op Phillip Island bezorgden de sportcommissarissen waarschijnlijk overwerk, maar ze werden vrijwel allemaal afgedaan als "race-incident" Ook in dit geval.

Van Gisbergen: "Wij zijn direct na de wedstrijd bij de sportcommissarissen geweest en zij zeiden hetzelfde. Hij gaf mij geen ruimte en spinde er zelf gewoon af. Ik weet niet hoe de camerahoeken er voor Tim Edwards uitgezien hebben. Het leek erop alsof ik het deed, maar ik werd er vanaf gereden en sneed vervolgens iets af. Het is interessant om te weten hoe hij er nu overdenkt maar hij blijft bij zijn mening! Die man zal niet naar je toekomen en recht iets in je gezicht zeggen. Hij zegt het altijd achter je rug om. Dat is Tim Edwards!"

Edwards: "Om eerlijk te zijn niet de meest bijdehande rijder in de pitlane, maar er zijn 27 andere rijders die er ook zo overdenken."

Van Gisbergen rijdt voor zijn eigen doelstellingen. En dat is een vijfde plek in het kampioenschap die hij en Tekno Autosports zich aan het begin van het seizoen ten doel gesteld hebben. "Helaas gaan wij niet voor het kampioenschap en dat ging Will Davison tot zaterdag wel. Ik zit er wel tussen en ik begrijp dat zij daarom in een gevecht verwikkeld zijn! Maar ik wil races winnen en daarvoor ga ik dus echt geen gas terugnemen!" zegt pure racer Van Gisbergen.

Van Gisbergen denkt dat een zesde plek in de eindstand een realistische optie is. Momenteel bezet hij in de tussenstand achter Garth Tander(2259 punten) de zevende plek op vijf punten achterstand.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet