Groeten uit ...

Div: Groeten uit Baku

braziliaansvoetbal-zaterdag

Op zaterdag bleek al snel dat er tot rond het middaguur geen auto de baan op zou gaan. De monteurs van BMW Sport Trophy Team Brazil en Belgian Audi Club Team WRT besloten daarom maar een potje voetbal te gaan spelen. Ruimte was er sowieso genoeg in de pitlane.

toeschouwers-zaterdag

Toeschouwers zaten - al dan niet vrijwillig - uren met hun Azerbeidzjaanse vlaggen te wachten op wat er komen zou gaan.  

roodennauw-zaterdag

Uiteindelijk gingen de auto's zaterdagmiddag voor het eerst de baan op, maar in de nauwe straten en chicanes was inhalen nauwelijks mogelijk. Bovenstaand gedeelte van het circuit leverde dan ook veel problemen op.

corvettekapot-zaterdag

Een van de rode vlag situaties kwam door de aanrijding tussen Daniel Keilwitz en titelkandidaat Edward Sandström. De Audi-coureur kon zijn weg vervolgen, voor de Corvette van Keilwitz en Bleekemolen was het 'game over'.

boutsenF1-zaterdag

Thierry Boutsen reed enkele demonstratierondes met een F1-tweezitter. Het geluid van de motor galmde door de straten van Baku en het publiek genoot.

williamsf1-zaterdag   Buiten de moderne GTs stonden er ook historische Formule 1 auto's op het programma in Baku. Naast deze Williams kregen de toeschouwers ook een Ligier, een Fittipaldi, een McLaren en meerdere Arrows te zien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet