IndyCar

Indycar: Mikhail Aleshin naar Sam Schmidt Motorsports

De 26-jarige Rus Mikhail Aleshin heeft voor komend seizoen een contract bij het team van Sam Schmidt Motorsports getekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Honda Racing USA

2013 SP Sam Schmidt Motorsports

Het team van Sam Schmidt gaat met de Rus Michael Aleshin in zee. Simon Pagenaud(foto) krijgt er een Russische teamgenoot bij.

Mikhail Aleshin naar Sam Schmidt Motorsports
Mikhail Aleshin wordt de eerste Russische Indycar-coureur. De 26-jarige Aleshin tekende vandaag een contract bij Sam Schmidt Motorsports.
"In Europa heb ik van alles en nog wat gereden en ik heb nu besloten om mijn carrière met een nieuwe auto en andere banen een nieuwe richting te geven. Het is een grote stap en op de ovals gaat het moeilijk worden. Maar ik ben hier gekomen om te leren" zegt Aleshin vastberaden.

Sam Schmidt: "Het is een volwassen en getalenteerde coureur maar zoals voor zovelen binnen het Europese systeem heeft hij te weinig kans gekregen om progressie richting F1 te maken. Wij hebben al geconstateerd dat hij over dezelfde rijstijl als Simon Pagenaud beschikt en wij zijn ervan overtuigd dat hij zelfs als rookie aan ons programma kan bijdragen.Sinds 2006 was Aleshin in de WSR by Renault 3.5L, GP2, F2 en sportscars actief.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet