IndyCar

Indycar: Arie Jr. terug naar Indycar in 2014?

Arie Luyendijk Jr. stapte gisteren na drie afwezigheid voor de eerste maal weer in een Indycar. De voormalige Indy Lights winnaar testte op het circuit van Sebring voor het team van Dale Coyne Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2013 Arie Luyendijk Test 2
Arie Luyendijk Jr. werkt aan een terugkeer in de Indycar-series.

Arie Jr. in terug naar Indycar in 2014?
Arie Luyendijk Jr. zat gisteren voor de eerste maal na drie jaar afwezigheid weer in een formule-auto. In 2010 reed de Amerikaanse Nederlander voor het laatst in een eenzitter bij A1 GP Team Nederland. "Ik had dit graag eerder willen doen maar economisch gezien was het de afgelopen jaren nogal zwaar om een budget te vinden. Het doel is 2014, de roadcourses en natuurlijk de Indy 500. Mijn passie ben ik nooit kwijtgeraakt. Met het rijden van de Indycar stond ik altijd in nauw contact met de Indycar-organisatie. Toen ik dit jaar naar Indy ging zei ik mentaal gezien tegen mijzelf dat ik volgend jaar terug zou komen.Dit is de eerste goede stap. Fysiek was het toch zwaarder dan ik gedacht had. Het team heeft mij echter een fantastische auto ter beschikking gesteld en het is een mooi begin van een goede relatie" aldus Luyendijk Jr. na de test op Sebring.

2013 Arie Luyendijk Test 1
Arie Luyendijk Jr. hoopt op een vervolg met Dale Coyne Racing.

Ryan Hunter Reay testte Honda motor
Nadat Ryan Hunter Reay in 2011 de 2.2L twinturbo Chevrolet motor ontwikkelde, is hij na de switch van Andretti Autosport nu betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe HPD Honda Indycar-motor. De Amerikaan verklaarde aangenaam verrast te zijn over het aantal pk's. "Al het harde werk wat wij nu doen komt straks in St. Petersburg tot uiting" aldus de Andretti Autosport-coureur. Carlos Munoz kwam gisteren eveneens voor het Andretti Autosport Team in actie en zal hiervan volgend seizoen deel uitmaken.

2013 Test Simon Pagenaud
Simon Pagenaud testte de nieuwe Honda 2014-spec. motor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet