Diversen

Div: Groeten uit Macau

131119 Groeten Macau Todt Costa

FIA-president Jean Todt, van wie overigens na het terugtrekken van zijn enige tegenkandidaat David Ward sinds vorige week vaststaat dat hij ook de komende vier jaar zijn ambt mag bekleden, was het weekeinde in Macau aanwezig. Naast de Fransman loopt Joao Manuel Costa Antunes, overal respectvol als 'engineer' aangesproken, de voorzitter van het organisatiecomité van de Macau Grand Prix.

131119 Groeten Macau marshals

FIA-president of niet, de marshals in de pitstraat in Macau liggen er niet van wakker!

131119 Groeten Macau Schneider 21

Ook vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider kwamen we tegen.

131119 Groeten Macau Rutter-grid 24

Voorafgaand aan de motorrace ging de meeste belangstelling uit naar achtvoudig winnaar Michael Rutter, maar die eindigde ditmaal als tweede. Ook Ian Hutchinson was echter een populaire winnaar, want een mooiere comeback na een zware val bij de Britse Superbikes, drie jaar geleden op Silverstone, en niet minder dan 30 operaties, waarvan de laatste afgelopen september (!) had hij zich niet kunnen wensen.

131119 Groeten Macau Oldtimerparade 31

Tijdens de huldiging van de eerste WTCC-race vond de eerder genoende paraderonde met oldtimers plaats. De aandacht van de vele mensen in de pitstraat gaat dus niet naar deze fraaie Citroën DS Pallas uit 1973 uit...

131119 Groeten Macau Weijers Breukers 28

Op de grid van het WTCC troffen we Ivo Breukers, een van de mensen achter het bureau Creventic, dat met de 24H-series en de races in Dubai, Mugello, Zandvoort, Barcelona en Hongarije goed aan de weg timmert. "Vorig jaar werd hier in Macau bij Erik Weijers en mij het idee voor de twaalf-uursrace op Zandvoort geboren", aldus Breukers, hier samen met echtgenote Ria en Erik Weijers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet