Diversen

Div: Groeten uit Macau

131119 Groeten Macau Theodore Museum 16

De terugkeer van de legendarische racenaam 'Theodore Racing' in Macau was gedurende het hele weekeinde veelvuldig onderwerp van gesprek, en de overwinning van Alex Lynn in Theodore-kleuren tijdens de Formule 3-Grand Prix maakte het allemaal alleen nog maar mooier. De presentatie van het officiële Macau-jubileumboek, wederom een prachtige productie van de Brit Philipp Newsome, werd opgeluisterd door een Theodore-presentatie, eveneens in het Grand Prix-museum. Als vierde van rechts, temidden van coureurs Lucas Auer en Alex Lynn, Teddy Yip jr., de 31-jarige zoon van de legendarische Theodore-oprichter. "Het blijft niet bij dit weekeinde", beloofde Yip.

131119 Groeten Macau Engstler Dijkman 17

Herinneringen ophalen aan Macau kunnen deze twee heren ook wel: links coureur Franz Engstler, die er in 1988 in de Formule 3 voor het eerst bij was en speciaal in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 25e deelname in Macau, en rechts Coo Dijkman, die  namens 'De Telegraaf' in 1976 al in Macau de Grand Prix versloeg.

131119 Groeten Macau Huisman winnerslist 18

Altijd weer mooi om te zien: de Nederlandse successen op de lijst van Macau-winnaars in het Grand Prix-museum. En Jörg Müller kunnen we er in zekere zin ook wel bij rekenen, want die is geboren in Kerkrade!

131119 Groeten Macau Erik Dillon Edwin 20

Niet alleen Nederlandse coureurs, ook diverse Nederlandse bezoekers waren traditiegetrouw naar Macau afgereisd. Hier wordt Certainty Racing-teameigenaar Dillon Koster geflankeerd door Erik Weijers en Edwin Sibbel van de directie van Circuit Park Zandvoort.

131119 Groeten Macau Gridintvu Duncan 22

De zeer ervaren Britse circuitcommentator Ian Titchmarsh interviewt Duncan Huisman op de startgrid voorafgaand aan de Scirocco-race.

131119 Groeten Macau Postraceinvtu Duncan 23

En ook na de race had Duncan Huisman als winnaar uiteraard heel wat te vertellen.

131119 Groeten Macau Bentley Officiacars 35

Bentley had de organisatie in Macau dit jaar van een flinke vloot auto's voorzien, zoals de 'Official Cars'...

131119 Groeten Macau Safety car 25

...en de 'Safety Cars', een rode en een zwarte Continental GT. Die heel wat kilometers maakten!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet